Salta al contingut principal

Detingudes 32 persones pertanyents a una organització criminal dedicada al tràfic d'haixix al Campo de Gibraltar

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • Utilitzaven les platges de Puente Mayorga (San Roque) per dur a terme les partides d'haixix que arribaven en embarcacions semirígides
  • Comptaven amb habitatges ubicats al costat del mar per no ser detectats i refugiar-se abans i després de les partides
  • Han estat detinguts tots els caps de l'organització


28 de gener de 2019.- Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil de la 4a Zona a Andalucía, en el marc de l'esforç operatiu contra el narcotràfic que està desenvolupant en l'àrea de l'estret i la seva zona d'influència, han desenvolupat l'operació policial “FRE” en la que s'ha detingut a 32 persones dedicades al tràfic d'haixix a gran escala des del Nord de l'Àfrica fins a les costes del Campo de Gibraltar.

La investigació es va iniciar el mes d'octubre passat, quan es va detectar un grup de persones establertes a les localitats de San Roque, La Línia i Algesires, relacionades amb el tràfic de drogues, molt actives i que mantenien reunions en la zona de Puente Mayorga (San Roque).

Les investigacions van evidenciar l'alt grau d'especialització dels membres de l'organització que canviaven constantment de llocs per a l'ocultació de la droga i d'habitatges en les que s'instal·laven amb caràcter previ i posterior a les partides per no ser detectats.

També es va poder comprovar com utilitzaven un elevat nombre de persones per a les funcions de seguretat en les partides i avortaven en l'instant que observaven qualsevol moviment de les forces de seguretat, virant les embarcacions cap a aigües internacionals, el que dificultava l'operació policial.

L'operació ha culminat amb la captura d'una partida d'haixix que havia estat introduït en la platja situada al costat del carreró dels Rosers (San Roque). Per a la càrrega de la droga havien utilitzat dos vehicles, que prèviament havien sostret i havien guardat en un garatge que, a més, servia de guarderia en Taraguilla (San Roque). En aquell garatge també es va intervenir una arma de foc curta i es va detenir a una persona que realitzava tasques de custòdia.

Després de la partida, com operativa habitual dels narcotraficants, es van introduir en un habitatge situat al costat del lloc de la descàrrega, per la qual cosa es va procedir a l'entrada en l'habitatge i es va detenir a 32 persones. A més, va ser intervingut abundant material de telefonia mòbil i walkies, que estan essent objecte d'estudi.

Amb les detencions efectuades es dona per desarticulada l'organització investigada.

Filmació de l'operació (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):


https://we.tl/t-Aq2XcxV6xN