Salta al contingut principal

L'Agència Tributària entrega els premis del concurs nacional 2019 per a centres escolars

Educació civicotributària

  • Alumnes de Lugo, Saragossa i Palma, guanyadors en una edició que, com a novetat, incorpora una categoria de peces de publicitat, audiovisual o gràfica, al costat de la tradicional de redaccions

  • Es continua així amb una iniciativa que l'Agència va posar en marxa el 2008 en el marc de les seves visites a centres escolars per explicar el sentit social dels impostos i el perjudici que suposa el frau fiscal

  • Abans de l'entrega dels premis, els guanyadors van llegir i van presentar els seus treballs

  • En l'últim curs escolar, 213 formadors de les diferents delegacions territorials de l'AEAT han impartit 2.500 hores de formació a més de 46.000 alumnes, un 30% més que en el curs anterior

11 de novembre de 2019.- L'Agència Tributària ha entregat avui els premis als alumnes guanyadors i finalistes del concurs nacional 2019 per a centres escolars, certamen que l'Agència convoca en el marc del seu Programa d'Educació Civicotributària i que aquest any, per primera vegada, incorpora una nova categoria de peces de publicitat, audiovisual o gràfica, al costat de la ja tradicional redacció.

Els alumnes guanyadors, escolars que l'any passat van cursar Primària i Batxillerat en centres de Lugo, Saragossa i Palma, van rebre, igual que els finalistes, els premis en un acte celebrat a la seu de l'Agència, a què van assistir familiars i professors. Després de l'entrega dels premis per part del director de l'Agència Tributària, Jesús Gascón, els alumnes van llegir i van presentar els seus treballs, escollits entre els prèviament seleccionats per les diferents delegacions territorials de l'Agència.

Tots els treballs guanyadors i finalistes es publiquen en el Portal del Programa d'Educació Civicotributària de l'AEAT i es pot accedir als mateixos a través de l'adreça següent web:

Concurs nacional per a centres escolars 2019

La celebració del concurs forma part d'una sèrie de mesures que tenen per objecte reforçar el Programa d'Educació Civicotributària que l'Agència ve desenvolupant des de l'any 2003.

El programa compta amb la participació de funcionaris que imparteixen xerrades a alumnes dels últims cursos d'educació primària, ESO, Batxillerat, Formació Professional i universitats. Les activitats desenvolupades en els centres es completen amb activitats de formació per al professorat i jornades de portes obertes per a col·legis les 52 delegacions provincials de l'Agència.

Formació a 46.000 alumnes

En l'últim curs escolar, 213 formadors de les diferents delegacions territorials de l'AEAT han impartit 2.500 hores de formació a més de 46.000 alumnes, un 30% més d'escolars que en el curs anterior.

L'objecte d'aquestes xerrades és explicar als més joves el sentit social que té el pagament dels impostos i la seva correspondència amb la despesa pública, així com el perjudici que el frau fiscal suposa per a la societat en el seu conjunt.

S'entén així que la incorporació de continguts d'educació civicotributària des de l'escola fins a la universitat ajuda als joves a desenvolupar un comportament solidari. Els treballs seleccionats per a aquest concurs nacional, incorporen aquests missatges i mostren la necessitat d'una correspondència ètica entre interessos personals i beneficis comuns en una societat.

Alumnes premiats en el concurs nacional 2019

Categoria – Redacció de Primària

Guanyadora

Elena Páez Burgo, 6è de Primària del CEIP Illa Verde de Lugo.

Finalistes

  • Daniel Paniagua Sánchez, 6è de Primària del col·legi Jesús Maestro de León.

  • Ignacio Pérez Reguera, 6è de Primària del col·legi Sant Joan de la Cruz de León.

Categoria – Redacció d'ESO

Guanyador

Juan Mas de la Natividad, 1r de Batxillerat del IES Pedro de Lluna de Saragossa.

Finalistes

  • Alba Buenaposada Gutiérrez, 4t d'ESO del IES Augusto González Linares de Santander.

  • Carmen de la Torre Morcuende, 3r d'ESO del col·legi Romareda de Saragossa.

Categoria – Peça publicitària

Guanyador

Andrea Michelle Hurtado Vidal, Sergio Pérez Sánchez, Gorang Puri, Alba Ayuso Cardona i Raquel Garau Martínez, 1r de Batxillerat del IES Son Rullan de Palma.

Finalistes

  • Nerea Jiménez Gallego, 1r CFGM Gestió Administrativa del col·legi Sant María Micaela – Adoratrius de Cartagena.

  • María Gamallo Martínez, 1r de Batxillerat del IES Valle-Inclán de Pontevedra.