Salta al contingut principal

L'Agència Tributària incauta quatre tones d'haixix després de la persecució a una "narcollanxa" al mar d'Alboran

Lluita contra el tràfic de drogues

  • S'han decomissat 108 fardells d'haixix que transportava l'embarcació semirígida i s'ha detingut a quatre persones
  • L'embarcació va intentar fugir realitzant maniobres arriscades que van provocar la caiguda a l'aigua de dos dels seus tripulants, els quals van ser rescatats pels funcionaris
  • En una altra operació en l'Estret han confiscat 600 quilos més d'haixix després d'una nova persecució en el mar

14 d'abril de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, a bord d'un patruller amb base a Almería, han decomissat gairebé quatre tones d'haixix repartits en 108 fardells després de la persecució a una ‘narcollanxa’ al mar d'Alboran davant les costes d'Adra (Almería), i han detingut a quatre persones.

L'operació es va desenvolupar el passat 3 d'abril, quan una patrullera de Vigilància Duanera va detectar la presència de dues embarcacions en direcció a les costes d'Almería, per la qual cosa es va establir un operatiu d'intercepció marítima i de suport terrestre.

Una vegada es va produir el contacte visual, les embarcacions van emprendre una veloç fugida, aconseguint escapar una de les llanxes. L'altra semirígida, en intentar també la fuga, va realitzar maniobres arriscades que van posar en perill la integritat dels seus tripulants, produint-se la caiguda a l'aigua de dos d'ells. Al mateix temps que procedien al seu rescat, els membres de la patrullera van aconseguir abordar la llanxa contrabandista.

L'embarcació intervinguda és una pneumàtica semirígida de 14 metres d'eslora amb tres motors de 300 CV cadascun, de les utilitzades habitualment per al tràfic d'haixix. En el seu interior es trobaven 108 fardells d'arpillera contenint resina d'haixix amb un pes de 3.915 quilos; també van ser intervingudes 42 garrafes de gasolina que transportava per al seu proveïment.

Els seus quatre tripulants, dos de nacionalitat espanyola i dos marroquins, van ser detinguts, i juntament amb la llanxa, mercaderia i efectes intervinguts, van ser llocs a disposició del Jutjat d'Instrucció núm. 2 de Berja, en funcions de guàrdia.

600 quilos d'haixix en una altra operació en l'Estret

En una altra operació realitzada a la matinada del passat 9 d'abril, funcionaris de Vigilància Duanera van confiscar 600 quilos d'haixix després d'una persecució en aigües de l'Estret a una llanxa semirígida que navegava sense llums. Les patrulleres Àguila II i Fènix V de Vigilància Duanera van realitzar la persecució de la ‘narcollanxa’, forçant als seus tripulants a fugir de tornada a costa africana i a llançar al mar gran part de la droga que transportaven per aconseguir escapar. En total es van recuperar 18 fardells d'haixix amb un pes de 646 quilos.

Aquestes operacions formen part de les actuacions de control que desplega el Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària sobre les mercaderies sensibles que es pretenen introduir il·lícitament en el territori de la Unió Europea.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-LYf3eQYbmP