Salta al contingut principal

L'Agència Tributària intervé 15.000 paquets de tabac de contraban i deté a 18 persones en dues operacions a la badia d'Algesires

Operacions contra el contraban de tabac

  • En les dues operacions van participar mitjans marítims, aeris i terrestres del Servei de Vigilància Duanera amb base al Campo de Gibraltar
  • També han confiscat quatre vehicles en els que es pretenia transportar el tabac

20 d'abril de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària han realitzat dues operacions al Bahía d'Algesires en les que s'han aconseguit confiscar 15.000 paquets de tabac de contraban i s'ha detingut a 18 persones relacionades amb els fets. En el context de les actuacions també s'han intervingut els quatre vehicles en els que es pretenia transportar el tabac. En les dues operacions van participar mitjans marítims, aeris i terrestres del Servei de Vigilància Duanera amb base al Campo de Gibraltar. El gènere, les actuacions i els detinguts s'han posat a disposició del titular del jutjat d'Algesires en funcions de guàrdia.

A la matinada del passat 4 d'abril, els patrullers de Vigilància Duanera, ‘Àguila II’ i ‘Fènix V’, juntament amb l'helicòpter ‘Argós I’, mitjans amb base al Campo de Gibraltar, van iniciar la persecució d'un objectiu sospitós d'estar realitzant activitats il·lícites, en ser detectat navegant sense llums per aigües de la badia d'Algesires.

L'embarcació va resultar ser una petita pneumàtica de les utilitzades habitualment per al contraban de tabac provinent de Gibraltar.

Els funcionaris dels patrullers i de l'helicòpter, juntament amb uns altres funcionaris de Vigilància Duanera que formaven l'operatiu terrestre i que s'havien desplegat en els voltants, van aconseguir envoltar la zona de partida, la platja del Rinconcillo (Algesires).

5.000 paquets en la primera intervenció

Allà van aconseguir decomissar un total de 5.000 paquets de tabac de contraban i van procedir a la detenció de la ‘colla’ que pretenia efectuar la descàrrega del tabac i que estava integrada per onze individus. A més, es va aconseguir la intervenció de quatre vehicles amb els que pretenien traslladar el tabac de contraban.

Durant el temps d'espera en la platja i fins que va concloure l'operatiu es va comptar amb el suport d'efectius de la Policia Nacional en les tasques de custòdia dels detinguts, que posteriorment van ser conduïts a la base marítima pels funcionaris de Vigilància Duanera, juntament amb el gènere decomissat.

Segona intervenció amb set detinguts i 10.000 paquets

Tretze dies després, a la matinada del passat 17 d'abril, el patruller de l'Agència Tributària ‘Àguila II’, va procedir a la persecució d'un objectiu detectat navegant sense llums, també per aigües de la badia d'Algesires.

La petita embarcació pneumàtica va buscar refugi en la dàrsena del port esportiu del Saladillo.

Els funcionaris de Vigilància Duanera a bord del patruller, conjuntament amb uns altres funcionaris en suport per terra, van trobar l'embarcació, abandonada pels seus tripulants, i van procedir a la seva intervenció, així com a la captura de les 10.000 paquets de tabac que portava.

En el rastreig posterior del port esportiu, en què van participar agents de Policia Nacional, es va detenir a un total de set persones, investigades pels fets denunciats.

El gènere, les actuacions i els detinguts s'han posat a disposició del titular del jutjat d'Algesires en funcions de guàrdia.

Vigilància Duanera: Presentació de denúncies per contraban i delictes relacionats 

Telèfon gratuït 900351378.

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-hr71IdbTIE