Salta al contingut principal

Abordat un veler en aigües properes a les Canarias quan transportava 3.600 quilos d'haixix

Operació de l'Agència Tributària i Policia Nacional

  • L'abordatge ha estat realitzat pel patruller ‘Petrel’ del Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària en aigües pròximes a les illes

  • Detinguts els quatre tripulants del vaixell de bandera espanyola

  • Els fardells de droga es trobaven a la vista amuntegats a l'interior del veler

15 de desembre de 2023.- El Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, en el marc d'una actuació conjunta amb Policia Nacional per reforçar la vigilància d'aigües pròximes a les Canarias en prevenció del tràfic d'estupefaents per via marítima, ha interceptat i abordat el passat dia 13 de desembre un veler de nom ‘Catalonia’, bandera espanyola i amb 15 metres d'eslora, que transportava en el seu interior a prop de 3.600  quilos d'haixix repartits en 100 fardells, segons les primeres estimacions.

L'abordatge pel Bu que d'Operacions Especials ‘Petrel’ de Vigilància Duanera ha estat realitzat en el context habitual de les condicions meteorològiques imperants a les Canarias en aquesta època de l'any. En el transcurs de l'operació s'ha procedit a la detenció dels quatre tripulants, un ciutadà búlgar, un italià i dos marroquins.

Els bonys, de 36 quilos de pes i del tipus habitual per al transport de substàncies estupefaents, es trobaven amuntegats a l'interior del veler i visibles a primera vista, una cosa que podria indicar que es pretenia una partida immediata en les costes canàries.

La forma de navegar del veler i el seu rumb va cridar l'atenció dels funcionaris, el que va motivar que es decidís efectuar un reconeixement rutinari que va concloure amb la detecció de l'estupefaent.

Durant el dia d'ahir el vaixell ‘Petrel’ va arribar al port de la Llum i de Las Palmas per a, en col·laboració amb el cos nacional de policia mitjançant UDYCO Las Palmas, procedir a la descàrrega de la droga i posar a disposició judicial als detinguts.

L'operació ha estat dirigida i coordinada per la Fiscalia Antidroga de l'Audiència Nacional. Tant els detinguts com l'embarcació i la substància estupefaent passaran a disposició del Jutjat Central d'Instrucció número 4, que coneix de la causa.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-706poGmZGc