Salta al contingut principal

Desarticulat un grup criminal que regentava una "guarderia" amb 4.000 quilos d'haixix

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Policia Nacional

  • S'ha detingut a nou persones i en el registre s'han intervingut quatre tones d'haixix, tres subfusells i vehicles tipus totterreny amb remolc per transportar la mercaderia

  • Es tracta de la segona fase d'una investigació duta a terme el mes d'octubre de l'any passat en el que van confiscar 4.500 quilos de la mateixa substància

21 de desembre de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària en una operació conjunta amb agents de la Policia Nacional, han desarticulat un grup criminal que regentava en la localitat gaditana de Rota una ‘guarderia’ amb 4.000 quilos d'haixix. S'ha detingut a nou persones i en el registre s'han intervingut quatre tones de l'estupefaent, tres subfusells i vehicles totterreny amb remolc per transportar la mercaderia.

La investigació es tracta de la segona fase d'un operatiu que va tenir lloc durant el mes d'octubre de l'any passat quan els agents van aconseguir la desarticulació de part d'una organització criminal que operava des de Rota (Cádiz), a què ja se li havien confiscat 4.500 quilos d'haixix que tenien ocults en una nau industrial de la localitat de Lebrija. Durant l'operatiu d'aquella primera fase de la investigació els agents es van veure envoltats en un tiroteig en ser rebuts amb trets pels membres de l'organització que custodiaven la droga.

Després de les indagacions realitzades els investigadors van poder comprovar que la xarxa criminal seguia duent a terme les seves activitats il·lícites i que a més adoptaven mesures personals i electròniques de seguretat per evitar ser investigats. Després de planificar un complex operatiu es va dur a terme un registre en la finca utilitzada com magatzem, que va haver de comptar amb la col·laboració per part dels Grups Operatius Especials de Seguretat de la Policia Nacional (GOES).

Durant el registre van ser arrestats els nou integrants de l'estructura criminal i es van intervenir 4.000 quilos d'haixix que pretenien distribuir als diferents compradors de la mercaderia, tres fusells d'assalt amb munició i els vehicles de càrrega totterreny amb els seus remolcs utilitzats per al transport de la mercaderia.

Després de ser llocs a disposició judicial, l'autoritat judicial va decretar la presó provisional per als nou arrestats.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-nMRkxiakvM