Salta al contingut principal

Intervingudes 27 tones de tabac i desmantellada una organització dedicada al contraban a Sevilla

Operació de l'Agència Tributària

  • Detingudes sis persones per la seva presumpta vinculació amb els fets

  • El valor de la mercaderia intervinguda supera els 2 milions d'euros

22 de desembre de 2023.- El Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària ha desarticulat una organització criminal dedicada a la fabricació i distribució de grans quantitats de tabac de contraban.

L'operació, denominada ‘Viking’, es va iniciar el mes de març, quan agents de la Unitat Operativa de Vigilància Duanera de Sevilla van descobrir un magatzem a la localitat de Salteras, on s'estaven emmagatzemant més d'11.000 quilos de tabac, així com màquines i cartonatge per a l'elaboració de cigarrets.

Amb l'avenç de les investigacions es va poder localitzar el punt on es processava i envasava el tabac, que era transportat en camions des de diferents països fins a la província de Sevilla.

Ja el mes de desembre i fruit de les vigilàncies efectuades es va observar pels investigadors una furgoneta que va sortir del centre de picat i va ser interceptada a la localitat de Benalmádena amb 500 quilos de picada de tabac.

Fase final de l'operació

Una vegada reunits tots els indicis i identificats els membres de l'organització, es va decretar l'entrada i registre en l'immoble pel Jutjat d'Instrucció núm. 5 de Sanlúcar la Mayor.

En el registre efectuat es van intervenir més de 13 tones de tabac, així com tota la maquinària necessària per al seu processament, munició d'escopeta i diferent documentació. A més, es van intervenir d'altres 2.500 quilos de tabac en una altra nau utilitzada com magatzem.

Per aquests fets s'ha procedit, de moment, a la detenció de sis individus que, juntament amb la mercaderia i efectes intervinguts, han estat llocs a disposició de l'Autoritat Judicial.

Vigilància Duanera: Presentació de denúncies per contraban i delictes relacionats

Telèfon gratuït 900351378

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-gcUgDDBWAJ