Salta al contingut principal

Intervinguda més d'una tona de cocaïna al port de Barcelona camuflada en un carregament de cacau

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • Els 1.340 quilos de cocaïna s'ocultaven dins els sacs de cacau en pols ubicades en la part més profunda de quatre contenidors sota el mètode de ‘ganxo cec’ en un carregament procedent de l'Equador
  • La ràpida actuació dels investigadors ha evitat la posada en circulació d'aquesta gran quantitat de cocaïna que hagués tingut un important impacte econòmic i contra de salut pública

31 de gener de 2023.- Efectius del Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i de la Guàrdia Civil, han intervingut al Port de Barcelona 1.340 quilos de cocaïna que estava camuflada en sacs de cacau en pols en un carregament procedent l'Equador.

La confiscació es va produir quan els agents van tenir coneixement de l'existència d'una organització criminal dedicada a la introducció de cocaïna oculta en contenidors de mercaderia a Espanya a través del port de Barcelona sota el mètode de ‘ganxo cec’.

De les investigacions realitzades es va saber que un vaixell mercant, procedent de Guayaquil (Equador) amb destinació el port de Barcelona, transportava contenidors susceptibles de portar droga oculta en el seu interior.

Una vegada a Barcelona, els agents van registrar els contenidors de la qual mercaderia legal era cacau en pols i es van descobrir 1.340 quilos de cocaïna oculta en el seu interior.

La investigació segueix oberta i es continua treballant per localitzar a les persones responsables tant de l'enviament com de la recepció de la droga.

La intervenció ha estat duta a terme per efectius de la Unitat Regional Operativa de Vigilància Duanera de Barcelona i de la Unitat de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de la Zona de Catalunya.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-LVWQAuvS4K