Salta al contingut principal

Confiscats més de nou milions de cigarrets i desmantellat un centre de preparació de "narcollanxes" en la localitat sevillana d'Osuna

Operació de l'Agència Tributària contra el contraban de tabac

  • L'organització disposava dels elements necessaris per a la fabricació de tres embarcacions semirígides
  • Hi ha tres persones detingudes

21 de febrer de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària han intervingut, en una nau situada a la localitat d'Osuna, 450.000 paquets de tabac i han desmantellat un centre de preparació de llanxes pneumàtiques semirígides, de les comunament utilitzades per al contraban de tabac i de substàncies estupefaents. En l'actuació han resultat detingudes un total de tres persones integrants de l'organització.  

La investigació va començar quan funcionaris del Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària de diferents unitats especialitzades, van detectar l'existència d'una organització, establerta en la localitat sevillana d'Osuna, que disposava d'una nau on recepcionar mercaderies de contraban per a la seva posterior distribució, així com preparar els mitjans logístics per a les seves activitats il·lícites.

El passat dia 15 de febrer, després d'un període de vigilància, es va observar a la nau d'Osuna la descàrrega d'un contenidor, introduït pel port de Málaga i procedent d'Orient Mitjà. En el transcurs de l'operatiu, realitzat sota mesures de contra vigilància establertes per l'organització delictiva, es va observar la càrrega de dos vehicles de gran capacitat i la preparació dels mateixos per a la seva sortida imminent. En aquell moment, els funcionaris de Vigilància Duanera van procedir a la persecució d'un dels vehicles, que no va atendre a l'alt donat pels agents de l'autoritat.

Després d'una curta persecució es va aconseguir interceptar el vehicle sospitós i, després de comprovar que transportava tabac de contraban, es va detenir al seu ocupant. Tot seguit es va procedir a l'entrada i registre de la nau d'on havia sortit el furgó, i es va detectar la resta de la partida. La quantitat total confiscat és de 450.000 paquets de tabac de la marca ‘Manchester’, el que suposen més de nou milions de cigarrets valorats en 1.680.000 euros.

Astillero clandestí

En realitzar els registres, es va descobrir a l'interior de la nau una drassana clandestina per a la fabricació i emmagatzematge de ‘narcollanxes’, embarcacions semirígides proveïdes de motors de gran potència utilitzades per al contraban de tabac o substàncies estupefaents.

L'organització disposava dels elements necessaris per a la fabricació de tres embarcacions semirígides i quatre motors, de 300 i 350 CV cadascun, i d'altres de menor potència amb els números de sèrie esborraments.

Tant els efectes intervinguts com els detinguts han estat llocs a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia d'Osuna.

L'operació ha estat desenvolupada per membres de les unitats operatives de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària de Málaga i de Sevilla, els qui continuen amb les actuacions destinades a la localització de tots els integrants d'aquesta organització criminal, per la qual cosa no es descarten noves detencions en els propers dies.

Vigilància Duanera: Presentació de denúncies per contraban i delictes relacionats 

Telèfon gratuït 900351378.

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es