Salta al contingut principal

L'Agència Tributària intervé en aigües pròximes a Huelva un pesquer amb 5.400 quilos d'haixix

Lluita contra el narcotràfic

  • La intervenció del Servei de Vigilància Duanera va sorprendre a la tripulació del vaixell en el moment en què anava a transvasar la droga a una ‘narcollanxa’
  • Detinguts els quatre tripulants del pesquer, un de nacionalitat portuguesa i tres espanyols

4 de febrer de 2023.- El Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària ha intervingut en aigües pròximes a Illa Cristina (Huelva) un pesquer carregat amb 5.400 quilos d'haixix i ha detingut als seus quatre tripulants, un de nacionalitat portuguesa i tres espanyols. La ràpida actuació del patruller del SVA va permetre avortar l'operació just en el moment en el que la tripulació del pesquer anava a transvasar l'estupefaent a una ‘narcollanxa’.

Aquesta operació contra les xarxes de narcotràfic internacional que operen en les costes habitants de Huelva arrenca a la matinada de l'1 de febrer, quan els mitjans aeris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, de patrulla pel litoral de les províncies de Cádiz i Huelva, van observar, a unes 15 milles d'Illa Cristina, una embarcació del tipus pneumàtica dotada de potents motors, que navegava sense llums i en direcció a la costa.

A partir d'aquell moment, s'inicia un seguiment sigil·lós de l'objectiu combinant unitats aèries i navals. La ‘narcollanxa’ s'aproxima a un pesquer i comença a haver moviment de les tripulacions quan es produeix l'arribada del patruller ‘Alcatraz’ de Vigilància Duanera, amb base a Huelva, i es realitza l'abordatge.

Droga oculta en el celler de càrrega

Després d'una primera inspecció ocular del pesquer, de nom ‘Praia de Montegordo’ i bandera de Portugal, s'observen, apilats en el celler de càrrega del pesquer, nombrosos bonys d'arpillera i ràfia, dels comunament utilitzats per al transport d'haixix.

Immediatament es procedeix a la detenció dels seus quatre tripulants, un de nacionalitat portuguesa i tres de nacionalitat espanyola, als qui se'ls imputa un presumpte delicte de contraban i contra la salut pública.

El vaixell interceptat és conduït al port de Huelva, on es realitza un reconeixement més amb deteniment, resultant 150 els fardells intervinguts, amb un pes total de 5.400 quilos de resina d'haixix.

Tant la droga, com els quatre detinguts i l'embarcació intervinguda, juntament amb la resta de les actuacions, han estat llocs a disposició del titular del Jutjat d'Instrucció número 4 d'Ayamonte, en funcions de guàrdia.

La investigació continua oberta, no descartant-se que es produeixin noves detencions.

L'operació desenvolupada s'emmarca en la lluita permanent que manté el Departament de Duanes de l'Agència Tributària contra el contraban de drogues durant tot el litoral andalús. 

Vigilància Duanera: Presentació de denúncies per contraban i delictes relacionats 

Telèfon gratuït 900351378.

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-uj0iNPscoz