Salta al contingut principal

Intervinguts a Huelva 3.750 quilos d'haixix en dues operacions contra el narcotràfic realitzades en un interval de vuit dies

Operació d'Agència Tributària, Policia Nacional i Guàrdia Civil

  • Han confiscat una embarcació d'esbargiment i un vehicle que havia estat sostret a la província de Badajoz i tenia plaques de matrícula doblades
  • Les actuacions són fruit de vigilàncies coordinades dels tres cossos en el marc de la intensificació de la lluita contra el narcotràfic en les costes habitants de Huelva

1 de juliol de 2023.- Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han intervingut a Huelva 3.750 quilos d'haixix en dues operacions realitzades en un interval de vuit dies. Les actuacions realitzades són fruit de vigilàncies coordinades dels tres cossos desplegats en el marc de la intensificació de la lluita contra el narcotràfic en les costes habitants de Huelva.

La primera de les operacions es va iniciar en la nit del passat 1 de juny, quan investigadors dels tres cossos, en un dispositiu de vigilància conjunt, van detectar una furgoneta visiblement sobrecarregada en la seva part del darrere, per la qual cosa es va procedir a donar-li l'alt.

El conductor del vehicle va fer cas omís de les indicacions dels agents i es va iniciar així una persecució per la zona dels aiguamolls d'Illa Canyella, fins que el vehicle perseguit no va poder continuar per l'assetjament dels vehicles policials. Seguidament el conductor va abandonar la furgoneta perseguida i es va donar a la fuga.

Després d'una primera inspecció ocular de la furgoneta intervinguda, es va apreciar en el seu interior un total de 78 fardells d'arpillera i ràfia dels comunament utilitzats per al transport de resina d'haixix, amb un pes aproximat de 2.700 quilos. A més, es va comprovar que la furgoneta intervinguda portava plaques de matrícula doblades i que es tractava d'un vehicle sostret a la província de Badajoz.

Tant la droga com els efectes intervinguts han estat llocs a disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 d'Ayamonte, en funcions de guàrdia.

Partida frustrada d'una tona

La segona operació va començar en la nit del passat 9 de juny, quan el Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE) va detectar una embarcació semirígida, conegudes com ´narcolanchas´, al sud de Punta Umbría. Immediatament es va disposar un operatiu terrestre, format per agents dels tres cossos, davant les sospites de què pogués dur-se a terme una operació de narcotràfic.

Minuts després es va detectar per part dels agents actuants com una embarcació recreativa, d'uns sis metres d'eslora, sortia de la ria de Punta Umbría rumb sud. Aquesta embarcació es abarloó posteriorment a la ‘narcollanxa’, moment en què es va procedir al tràfec de bonys des de la semirígida a l'embarcació d'esbargiment.

Una vegada finalitzat el transvasament de bonys, l'embarcació recreativa va prendre rumb nord per endinsar-se novament a la ria de Punta Umbría, iniciant-se per part dels investigadors un dispositiu discret de seguiment terrestre. L'embarcació finalment es va detenir en la zona de les salines de l'Àstur. Una vegada va tocar terra, els investigadors van procedir a intervenir per via terrestre, sorprenent als sospitosos i emprenent aquests la fugida.

A l'interior de l'embarcació intervinguda es trobaven 30 fardells d'arpillera i ràfia dels utilitzats comunament per al transport de resina d'haixix, amb un pes aproximat de 1.050 quilos.

Tant l'embarcació com la substància estupefaent intervingut van ser traslladades al port de Huelva. La droga i els efectes intervinguts han estat llocs a disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 de Huelva, amb coneixement de la Fiscalia Especial Antidroga de Huelva.

Ambdues investigacions continuen obertes per part de Vigilància Duanera, Policia Nacional i Guàrdia Civil, i no es descarta que es produeixin detencions.

Aquestes intervencions són fruit de la intensificació de la lluita contra el contraban i el narcotràfic duta a terme pels funcionaris de Vigilància Duanera, Policia Nacional i Guàrdia Civil en les costes habitants de Huelva.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web): 

https://we.tl/t-Y8Iws4XOBz