Salta al contingut principal

Intervingudes més de tres tones d'haixix al port d'Algesires

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • Han estat detingudes tres persones i s'han intervingut quatre remolcs i tres caps tractores
  • La droga es trobava amagada en diferents espais habilitats en els vehicles

24 de novembre de 2023.- La Unitat d'Anàlisi i Risc (UAR), integrada per funcionaris del Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i per Guàrdies Civils de la Companyia Fiscal i de Fronteres del port d'Algesires, ha intervingut més de tres tones d'haixix en les instal·lacions del port d'Algesires.

En el marc de les anàlisis de riscos que la unitat realitza al port d'Algesires i fruit dels treballs de control i identificació de vehicles, els agents han confiscat més de tres tones d'haixix ocultes en dobles fons practicats en quatre remolcs que van arribar al port procedents de Tànger.

La primera confiscació es va realitzar en un remolc que va arribar al port sense el cap tractor amb més de 350 quilos d'haixix ocults en un doble fons.

Posteriorment, i en un únic vaixell, es van inspeccionar tres conjunts formats pels caps tractors i els seus corresponents remolcs, en què també es va trobar una gran quantitat d'haixix.  El registre va haver de ser minuciós i prolongat ja que la droga ha estat trobada oculta en parets, sòl i portes, amb una manufactura específica per aprofitar al màxim les cavitats practicades en aquests transports i que resulten complicades de detectar.

Els agents van procedir a l'extracció de les pastilles d'haixix trobades en els quatre remolcs que sumen la quantitat de 3.340 quilos.

A més, s'ha dut a terme la confiscació dels quatre remolcs i dels tres caps tractors i la detenció dels tres conductors per un presumpte delicte contra la salut pública.

Dels fets s'han instruït les corresponents diligències que, juntament amb els detinguts i els efectes intervinguts, han estat llocs a disposició de l'autoritat judicial.