Salta al contingut principal

Intervinguda al port d'Algesires gairebé una tona de cocaïna al "Càrtel dels Balcans'"

La droga venia oculta en dos contenidors

  • Aquesta organització és la xarxa de narcotraficants més activa en aquests moments a nivell europeu i ha utilitzat el mètode del ‘ganxo cec’ o ‘rip off’, que consisteix en contaminar droga amb carregament legal en un mateix contenidor

  • Les organitzacions llatinoamericanes que proporcionen droga a aquest càrtel utilitzen les costes i ports espanyols per introduir la droga

29 de novembre de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, en una operació conjunta amb agents de la Policia Nacional, han intervingut a Algesires gairebé una tona de cocaïna, oculta en contenidors, al Càrtel dels Balcans, que en aquest moment és la xarxa més activa a nivell europeu. El mètode utilitzat per l'organització és el del ‘ganxo cec’ o ‘rip off’, que consisteix en contaminar droga amb carregament legal.

L'operació es va iniciar quan els agents que estaven investigant a aquesta organització van tenir coneixement de què anaven a enviar un contenidor que arribaria al port d'Algesires amb una important quantitat de cocaïna en el seu interior, i de què, a més, estaven buscant la forma de poder extreure la substància estupefaent.

Paral·lelament, es va rebre des de Colòmbia una alerta d'un possible contenidor, que havia sortit de l'Equador, amb escala a Colòmbia, e anava a arribar a costes espanyoles i que portava en el seu interior una important quantitat de droga. El mètode utilitzat per l'organització seria el ‘ganxo cec’ o ‘rip off’, tècnica que consisteix en contaminar amb droga un carregament legal.

415 i 500 quilos de cocaïna en dos contenidors

Una vegada que els agents van tenir coneixement del nombre de contenidor es va poder comprovar que l'organització criminal receptora a Espanya és l'organització investigada. Quan el contenidor va arribar a la seva destinació, els investigadors van procedir a la seva obertura e van intervenir els 415 quilos de cocaïna que portava en el seu interior.

Després de diverses investigacions, els agents van obtenir més dades que van permetre identificar un nou contenidor que pretenia introduir l'organització a través del port d'Algesires. Per aquest motiu, es va procedir a la seva inspecció i es van intervenir 500 quilos de cocaïna que venien preparats per poder ser extrets, novament, pel mètode de ‘ganxo cec’.

La dificultat en la investigació dels membres d'aquestes organitzacions radica en la seva mobilitat, ja que arriben a realitzar milers de quilòmetres per mantenir una reunió. Es continua la investigació per poder identificar a tots els membres de la xarxa i procedir a la seva detenció.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-HjodPX0O3F