Salta al contingut principal

Desarticulada a Murcia una organització criminal dedicada al tràfic d'estupefaents per via marítima

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Policia Nacional

  • Han estat intervinguts 3.780 quilos d'haixix, un pesquer, dues llanxes, un veler i dos vehicles d'alta gamma

  • Hi ha deu detinguts per presumptes delictes contra la salut pública, contraban i organització criminal

30 de novembre de 2023.- Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i la Policia Nacional, en una operació conjunta, han desmantellat una organització criminal que es dedicava al tràfic de drogues per via marítima, han intervingut 3.780 quilos d'haixix i han detingut a deu persones per presumptes delictes contra la salut pública, contraban i organització criminal.

L'operació va arrencar a principis de l'any 2022, quan funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Murcia van començar a investigar a un grup criminal assentat en aquesta comunitat autònoma que disposarien d'infraestructura i embarcacions per a la introducció per via marítima d'importants quantitats d'estupefaents.

Com a conseqüència de l'avenç de la investigació i de les coordinacions realitzades es va posar de manifest que l'organització estava paral·lelament investigada per Udyco de Policia Nacional a Murcia des del novembre de 2022, per la qual cosa a partir del mes d'abril d'aquest any s'ha emportat de manera conjunta entre ambdues unitats.

En el desenvolupament de les investigacions els funcionaris van identificar als integrants de l'organització i la funció que desenvolupava cadascun d'ells i van descobrir que l'organització pretenia introduir una partida l'estiu de 2023.

Com a conseqüència d'aquestes investigacions, el passat 9 d'agost es va procedir a la captura, al port d'Águilas (Murcia), del pesquer ‘La Línia’ amb 3.780 quilos de resina d'haixix, i a la detenció de la seva tripulació, formada per quatre homes de nacionalitat espanyola. El valor en el mercat il·lícit de la droga confiscada hagués superat els 7,6 milions d'euros.

Més endavant, el novembre de 2023, es decideix l'explotació definitiva de les investigacions sent procedent equips conjunts de Vigilància Duanera i de la Policia Nacional a desarticular el grup criminal amb la pràctica de dos registres domiciliaris a Cartagena i Carboneras i la detenció de sis persones en ambdós municipis i a la localitat de Mazarrón.

En els registres s'han decomissat d'altres tres embarcacions: dues llanxes a motor i el veler ‘Soplamangas’, de 20 metres d'eslora. També s'han intervingut dos vehicles d'alta gamma.

Les diligències policials, els detinguts i els efectes intervinguts han passat a disposició del Jutjat d'Instrucció número 3 de Cartagena, de la qual titular dirigeix les investigacions, ingressant a la presó els deu detinguts durant les diferents fases de la investigació.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-WFF8rHuMxZ