Salta al contingut principal

Confiscats 2.200 quilos d'haixix en una 'guarderia' de droga a la província de Sevilla

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Policia Nacional

  • S'ha detingut a quatre persones en una operació que ha portat també a intervenir dues plantacions de marihuana, dues escopetes i abundant munició

 11 d'octubre de 2023.- El Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, en una operació conjunta amb la Policia Nacional, ha confiscat 2.200 quilos d'haixix en una ‘guarderia’ ubicada en una pedania dels Caps de Sant Joan (Sevilla), que servia de punt logístic per a la recepció de la droga que les organitzacions traslladen remuntant el riu Guadalquivir.

A més, han estat detingudes quatre persones per la seva presumpta participació en delictes de tràfic de drogues i tinença il·lícita d'armes.

La investigació es va iniciar al començament de l'estiu, en detectar els agents moviments sospitosos pròxims al Guadalquivir, a l'altura del municipi sevillà.

Fruit de les indagacions realitzades es van identificar diversos individus encarregats de recollir grans partides d'haixix en diverses zones de partida del riu i seu posterior guarda en una casa de camp allunyada del nucli urbà, el que dificultava la investigació policial.

Després de realitzar les primeres investigacions, realitzades el mes de setembre passat, es va procedir a l'entrada i registre de les instal·lacions de l'organització criminal, donant com a resultat la captura de 2.200 quilos d'haixix, dues plantacions de marihuana amb varietats de gran mida i dues escopetes amb abundant munició. De la mateixa manera, es va procedir a la detenció de quatre individus.

Tots els efectes intervinguts i les persones detingudes van ser posades a disposició del Jutjat d'Instrucció núm. 2 de Lebrija, que ha dirigit la investigació, no descartant-se noves detencions.

L'operació ha estat duta a terme per agents de la Unitat Operativa de Sevilla del Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i de la Policia Nacional de Dos Hermanas.