Salta al contingut principal

Intervingut a Eivissa una partida rècord a les Balears de 8.300 quilos d'haixix

Operació de l'Agència Tributària contra el tràfic de drogues

  • Agents del Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària van descobrir a la matinada de dilluns tres furgonetes que transportaven la droga després de alijar en una cala del nord de la illa

  • Els narcotraficants, en detectar el vehicle de Duanes, van frenar bruscament, provocant un xoc entre les furgonetes, i van emprendre la fugida

  • Les recents captures indiquen un augment al Mediterrani i les Balears de l'activitat de les organitzacions criminals que introdueixen haixix des del nord de l'Àfrica, habitualment mitjançant embarcacions pneumàtiques semirígides d'alta velocitat

25 d'octubre de 2023.- Agents del Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Eivissa, en el marc d'una operació de control de costes, han intervingut 8.300 quilos d'haixix a la matinada del 22 al 23 d'octubre passat, després de descobrir in fraganti a una organització que transportava la droga en vehicles implicats en una partida efectuada en la zona nord de la illa. Es tracta de la major confiscació històrica d'haixix realitzada a les Illes Balears fins a la data.

Els funcionaris de Vigilància Duanera estaven desenvolupant una vigilància en patrulla terrestre durant la costa d'Eivissa, quan van detectar tres furgonetes de gran capacitat i emmagatzematge circulant gairebé sense llums per una carretera que uneix Sant Joan de Labritja amb una de les cales d'aquest municipi.

Els conductors de les tres furgonetes, en detectar el vehicle policial de Duanes, van frenar bruscament, produint-se un xoc entre elles, i els ocupants van emprendre la fugida a través del bosc.

Immediatament, davant els indicis de trobar-se amb una operació de partida d'estupefaents en platja, la patrulla de Duanes va sol·licitar suport a totes les unitats de Vigilància Duanera, que van acudir de forma urgent al lloc i van començar a realitzar batudes per la zona per descobrir als implicats en els fets.

Les investigacions segueixen obertes i no es descarten detencions en els propers dies.

Les tres furgonetes intervingudes anaven carregades amb una gran quantitat de bonys d'arpillera, dels utilitzats comunament per al tràfic d'haixix per via marítima. En conjunt, els agents van confiscar un total de 216 bonys d'haixix amb un pes brut aproximat de 8.300 quilos d'haixix.

Els investigadors estudien la possibilitat que l'organització criminal utilitzés la illa d'Eivissa com punt de recepció temporal de la droga per a la seva posterior redistribució a uns altres punts del continent europeu.

Confiscació històrica a les Balears

Aquesta captura suposa el major partida d'aquest tipus de substància estupefaent confiscat a la història de Balears, superant així la intervenció de l'embarcació ‘Sol d'Espanya’, interceptada el 2001 en Cala Ratjada, i que transportava 7.700 quilos d'haixix.

Aquesta actuació a Eivissa coincideix temporalment amb la captura a Mallorca de dos fardells més de 35 quilos durant la tard de diumenge 22 d'octubre, que van ser descoberts flotant a la costa d'Andratx i recuperats per la patrullera ‘Paiño’ del Servei de Vigilància Duanera.

Cap, d'altra banda, recordar la similitud d'aquesta confiscació amb la partida de 875 quilos d'haixix decomissat per la Unitat Combinada de Vigilància Duanera d'Eivissa el febrer d'aquest mateix any al nord d'Eivissa en un operatiu policial d'anàlogues característiques.

Les recents captures indiquen un augment al Mediterrani i les Balears de l'activitat de les organitzacions criminals que introdueixen haixix des del nord de l'Àfrica, habitualment mitjançant embarcacions pneumàtiques semirígides d'alta velocitat.

Vigilància Duanera: Presentació de denúncies per contraban i delictes relacionats.Telèfon gratuït 900 35 13 78.Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-Na1O9gFiW6