Salta al contingut principal

Intervingudes 25 tones d'haixix al port d'Algesires, la major confiscació en trànsit rodat des de l'any 2015

Operació conjunta d'Agència Tributària i Guàrdia Civil

  • La droga es trobava d'aquí a 22 habitacles de fusta en un camió que, segons la documentació, s'adreçava a Perpinyà (França)

  • El conductor ha estat detingut com a autor d'un presumpte delicte contra la salut pública

26 d'abril de 2024.- El Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, en col·laboració amb Guàrdia Civil, ha intervingut al port d'Algesires (Cádiz) a prop de 25.000 quilos d'haixix ocult en un camió procedent del Marroc, valor del qual en el mercat podria haver assolit els 50 milions d'euros.

La intervenció ha tingut lloc en la zona de cabotatge, on el camió va ser marcat com sospitós per una guàrdia civil del grup cinològic amb el seu gos detector de droga, després de la qual cosa es va iniciar la inspecció del vehicle. Va ser llavors quan els agents van realitzar l'obertura del remolc del camió que, segons la documentació presentada pel conductor, transportava melons amb destinació Perpinyà.

A l'interior del remolc, els agents van trobar 22 habitacles de fusta en interior del qual s'ocultava una gran quantitat de fardells d'haixix, sorprenent als investigadors que, en canvi, del producte legal declarat amb prou feines hagués un reduït nombre d'unitats.

D'acord amb la mercaderia extreta fins al moment, s'estima un pes de 25.000 quilos d'haixix, el que suposaria la major confiscació d'aquesta substància per trànsit rodat des de l'any 2015, quan es va dur a terme la intervenció de gairebé 48 tones d'haixix, també a Algesires i oculta en dos camions.

El conductor del camió ha estat detingut com presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i ha estat lloc a disposició de l'Autoritat Judicial.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-zwSPnqAb7m