Salta al contingut principal

Desmantellats nou establiments dedicats a la distribució de sabatilles falsificades a Madrid, Toledo i Elx

Operació de l'Agència Tributària, la Policia Nacional i la Policia Municipal de Madrid

  • En l'operació s'han intervingut més de 95.000 parells de sabatilles falsificades i 10.000 euros en efectiu

  • La valoració inicial dels béns confiscats supera els dos milions d'euros

  • Han estat detingudes set persones acusades de delictes contra la propietat industrial i de contraban

16 de gener de 2024.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, en una operació conjunta amb agents de la Policia Nacional i de la Policia Municipal de Madrid, han desmantellat a Madrid, Toledo i Alacant, nou establiments i magatzems dedicats a la distribució i comercialització de sabatilles d'esport falsificades. En l'operació s'han intervingut més de 95.000 parells de sabatilles i s'ha detingut a set persones, acusades de delictes contra la propietat industrial i de contraban.

L'operació, denominada ‘Victoria’, va iniciar el mes de maig de 2023, quan els investigadors, a través d'actuacions de vigilància i seguiment, van constatar l'elevada activitat comercial que uns individus, tots ells d'origen asiàtic, estaven duent a terme introduint en el mercat sabatilles d'esport que estarien vulnerant els drets de propietat industrial. Aquestes actuacions van tenir lloc en el polígon industrial de Cobo Calleja a Fuenlabrada (Madrid), en una nau industrial ubicada a Yuncler (Toledo) i en el polígon industrial del Carrús a Elx (Alacant).

Per això, el passat dia 21 de desembre es van establir diferents dispositius a Madrid, Toledo i Elx per procedir a la inspecció dels locals i magatzems identificats. En les inspeccions es van localitzar nombroses sabatilles d'esport que van ser examinades pels pèrits i representants de les diferents marques, certificant des del primer moment la seva falsedat. Immediatament, els productes falsificats van ser intervinguts pels investigadors.

L'operació ha finalitzat amb la inspecció de nou locals comercials i magatzems ubicats a les províncies d'Alacant, Toledo i Madrid, la detenció de set persones responsables dels establiments, la intervenció de 10.085 euros en efectiu i un total de 95.814 parells de sabatilles d'esport (16.044 a Madrid. 53.364 a Toledo i 26.406 a Elx). La valoració provisional dels articles intervinguts és de 2.096.384 euros.

L'expedient d'Investigació ha estat remès al Jutjat d'Instrucció núm. 6 de Fuenlabrada i les diligències han estat remeses al Jutjat d'Instrucció núm. 4 d'Elx (Alacant).

L'operació ha estat realitzada pel Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, la Policia Municipal de Madrid (Comissaria General Zona Oest, districtes de Llatina i Usera) i la Policia Nacional.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-CFRTTT7xaK