Saltar al contingut principal

Intervinguts 3.600 quilos d'haixix ocults en un garatge a Ayamonte (Huelva)

Operatiu conjunt de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • S'ha detingut la persona encarregada de vigilar i custodiar la mercaderia
  • Els investigadors havien detectat la descàrrega prèvia de la droga des d'una ‘narcolancha’ a diversos vehicles tot terreny i van activar un dispositiu de seguiment per localitzar el lloc d'emmagatzematge de la mercaderia

10 de novembre de 2021.- Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil, en un operatiu conjunt, han intervingut 113 farcells d'haixix amb un pes total de més de 3.500 quilos que es trobaven ocults a l'interior d'un garatge situat a la barriada de la Punta del Moral a Ayamonte (Huelva).

Els fets es van desenvolupar en el marc d'una operació de control de la costa de Huelva, dut a terme per funcionaris de Vigilància Duanera i de la unitat OCON SUD de la Guàrdia Civil, davant de la previsió d'un increment en el nombre d'embarcacions contrabandistes que poguessin intentar introduir importants quantitats d'haixix al litoral de Huelva.

L'operació es va iniciar quan, per mitjans tècnics d'ambdós cossos, es va detectar la presència d'una embarcació del tipus semirígida que va descarregar una important quantitat de bonys a diversos vehicles tot terreny a la zona de la canella de Canela (Ayamonte).

En aquell moment es va activar un dispositiu de seguiment per part d'unitats terrestres d'ambdós cossos policials, la qual cosa va permetre identificar un garatge, situat a la zona de la Barriada de Punta del Moral, on presumiblement es podria trobar oculta la droga alijada prèviament.Una vegada localitzat el garatge sospitós, es va procedir a la seva obertura, atès que la porta del garatge no es trobava totalment tancada, sent visible el seu interior.

En el moment en què els ocupants de l'immoble es van adonar de la presència policial van emprendre la fugida saltant per la teulada a un altre immoble limítrof, quedant tan sols una persona a l'interior, qui va manifestar davant dels agents actuants ser el ‘guàrdia’ o ‘vigilant’ de la mercaderia intervinguda.La resta d'individus van fugir sense que fos possible la seva detenció.

Una vegada inspeccionat l'interior del garatge es va poder verificar l'existència de 113 farcells d'arpillera i ràfia que contenien prop de 3.600 quilos d'haixix.Davant de tals circumstàncies, es va procedir a la detenció de la persona encarregada de vigilar i custodiar l'immoble com a presumpte autor d'un delicte de contraban i contra la salut pública en la seva variant de tràfic de drogues.

Dels fets investigats coneix el Jutjat de Primera Instància i Instrucció d'Ayamonte en funcions de guàrdia, que va decretar l'ingrés a presó de la persona detinguda.

Els investigadors continuen amb les actuacions tendents a intentar identificar la resta de persones involucrades en la partida de drogues, per la qual cosa no es descarten noves detencions en els propers dies.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir la següent adreça web):

https://we.tl/t-1Q3uTt6vQe