Salta al contingut principal

Resolucions sobre organització i atribució de competències en les àrees de Gestió tributària, Recaptació, Duanes i Impostos Especials  i Inspecció de l'Agència Tributària

Continuant el desenvolupament aprovat per l'Ordre HAC/1324/2020, de 30 d'octubre, per la qual es modifica l'Ordre de 2 de juny de 1994, per la qual es desenvolupa l'estructura de l'Agència Estatal d'Administració Tributària, i l'Ordre PCM/3/2021, d'11 de gener, per la qual es modifica l'Ordre PRE/3581/2007, de 10 de desembre, per la qual s'estableixen els departaments de l'Agència Estatal d'Administració Tributària i se'ls atribueixen funcions i competències,  s'aproven les resolucions que s'indiquen més avall per les quals es procedeix a la nacionalització de certes competències en les àrees de Gestió Tributària, Recaptació i Duanes i Impostos Especials.

  • En Gestió tributària d'acord amb Ordre PCM/3/2021, d'11 de gener, es nacionalitza la comprovació de l'impost sobre el patrimoni per  obligació real (els no residents a Espanya que tinguin béns o drets a Espanya a l'efecte de l'impost). Es busca amb això aconseguir una major operativitat en les actuacions.

  • En Recaptació es crearan l'Equip Nacional d'Alienacions, amb l'objectiu de  reforçar l'homogeneïtat de les actuacions, i l'Equip Nacional d'embargaments de diners en comptes oberts en entitats de crèdit i d'embargaments de crèdits vinculats a terminals de punt de venda (TPV) i la Unitat Nacional d'Actuacions. Amb això es pretén crear una unitat especialitzada a cadascun d'aquests àmbits per guanyar en seguretat jurídica, homogeneïtat de criteri, agilitat, operativitat i especialització. Aquests òrgans desenvoluparan les seves competències en l'àmbit nacional.

    De la mateixa manera, d'acord amb l'Ordre PCM/3/2021, d'11 de gener, en matèria de recaptació, s'introdueixen com competències de l'àrea les relatives a l'anàlisi de riscos mitjançant eines informàtiques i la selecció de deutors. Es pretén concentrar aquella tasca, facilitant que  les Delegacions Especials es dediquin a les actuacions de control recaptatori específiques en cada expedient.

  • En Duanes i Impostos Especials, després d'haver-se atribuït, en virtut de l'Ordre PCM/3/2021, d'11 de gener,  la competència en matèria d'autoritzacions duaneres a un òrgan central quan en l'autorització hagi d'intervenir un altre o altres Estats membres, en aquesta Resolució es constitueix un òrgan dependent del titular de l'Àrea, amb la denominació Oficina Nacional de Gestió de Duanes i Impostos Especials, en què s'integren aquesta competència i les previstes en relació amb els Impostos Especials amb això es persegueix guanyar en flexibilitat i operativitat.

  • Resolución de 13 de enero de 2021,

    de la Presidencia de la Agencia Estatal de Administración Tributaria, sobre organización y atribución de funciones en el ámbito de competencias del Departamento de Gestión Tributaria

  • Resolución de 13 de enero de 2021,

    de la Presidencia de la Agencia Estatal de Administración Tributaria, sobre organización y atribuciones de funciones en el Área de Aduanas e Impuestos Especiales.

  • Resolución de 13 de enero de 2021,

    de la Presidencia de la Agencia Estatal de Administración Tributaria, por la que se modifica la de 24 de marzo de 1992, sobre organización y atribución de funciones a la Inspección de los Tributos en el ámbito de la competencia del Departamento de Inspección Financiera y Tributaria.