Salta al contingut principal

Migració d'Adreça Electrònica Habilitada (DEH) a Adreça Electrònica Habilitada única (DEHú)

A partir del 06-09-2021, TOTES les notificacions i comunicacions de l'Agència Tributària estaran disponibles en l'Adreça Electrònica Habilitada única (d’ara endavant DEHú).

Actualment les notificacions de l'AEAT estan disponibles per comparèixer en la Seu electrònica de l'Agència Tributària, en l'Adreça Electrònica Habilitada (d’ara endavant DEH) i en Carpeta Ciutadana.

El Reial decret 203/2021, de 30 de març en l'article 42 sobre la pràctica de les notificacions a través de mitjans electrònics estableix en el punt 5: Qualsevol notificació del qual emissor pertanyi a l'àmbit estatal a què es refereix l'article 1.2 d'aquest Reglament es posarà a disposició de l'interessat a través de l'Adreça Electrònica Habilitada única, incloent el supòsit previst en l'article 42.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre. Així mateix, els emissors d'àmbit estatal podran notificar en la seva seu electrònica o seu electrònica associada de manera complementària a la posada a disposició en l'Adreça Electrònica Habilitada única.

A la DEH s'envien per comparèixer únicament les notificacions electròniques. A la DEHú s'enviaran totes les notificacions, tal com s'està fent actualment en la Seu electrònica i en Carpeta Ciutadana.

Es tindrà accés a les notificacions dipositades per l'Agència Tributària en la DEHú per dues vies:

  • A través del portal  https://dehu.redsara.és/, autenticant-se amb certificat electrònic o Cl@ve PIN.

  • A través de serveis web per a la descàrrega massiva de notificacions oferta per la DEHú.

    • Instruccions en el Portal d'Administració Electrònica PAe https://administracionelectronica.gob.és/ctt/lema/descàrregues

Per tal de donar temps per a l'adaptació dels desenvolupaments necessaris, haurà un període transitori que finalitzarà el 4 d'abril de 2022  durant el que es mantindrà l'enviament de les notificacions a la DEH. En finalitzar aquell període transitori l'Agència Tributària deixarà d'enviar notificacions a la DEH.