Salta al contingut principal

Nous gravàmens temporals. Nou impost de solidaritat de les grans fortunes. Modificació de determinades normes tributàries

S'ha publicat la Llei 38/2022, de 27 de desembre, per a l'establiment de gravàmens temporals energètic i d'entitats de crèdit i establiments financers de crèdit i per la qual es cregui l'impost temporal de solidaritat de les grans fortunes, i es modifiquen determinades normes tributàries.

Es creen nous gravàmens: Gravamen temporal energètic i Gravamen temporal d'entitats de crèdit i establiments financers de crèdit, prestacions patrimonials de caràcter públic no tributari.

Es cregui l'Impost Temporal de Solidaritat de les Grans Fortunes, que es configura com un impost complementari de l'impost sobre el patrimoni, de caràcter estatal, no susceptible de cessió a les Comunitats Autònomes, per gravar amb una quota addicional els patrimonis de les persones físiques de quantia superior a 3.000.000 d'euros.

Conclou la norma amb la modificació de diverses normes tributàries.

Ley 38/2022, de 27 de diciembre,

para el establecimiento de gravámenes temporales energético y de entidades de crédito y establecimientos financieros de crédito y por la que se crea el impuesto temporal de solidaridad de las grandes fortunas, y se modifican determinadas normas tributarias.