Salta al contingut principal

Sol·licituds de devolució de l'IRPF 2019-2023 per pensionistes que van realitzar aportacions a mutualitats

L'AEAT està treballant de manera coordinada amb la Seguretat Social, i altres organismes, amb l'objectiu d'atendre les sol·licituds de devolució per a mutualistes (D T 2a LIRPF) tan aviat com sigui possible i amb els menors inconvenients per als ciutadans.

Per fer-ho, està previst que el 20 de març s'habiliti un senzill formulari que permeti canalitzar totes les sol·licituds per a la seva resolució a partir de la informació de la que disposa l'Agència, així com de la informació sobre la vida laboral dels sol·licitants que l'AEAT demana de la Seguretat Social i altres organismes.

Per tant, no serà necessari adjuntar a la sol·licitud cap tipus de documentació, atès que, en general, l'AEAT ja comptarà amb la informació precisa per a la resolució de la sol·licitud.

No obstant això, en cas que no sigui possible resoldre una sol·licitud concreta amb la informació disponible es podrà requerir els interessats a posteriori l'aportació de la documentació que resulti necessària.

Tant el formulari de sol·licitud com la informació relativa a aquest procés es posarà a disposició dels interessats a través de la Seu electrònica de l'AEAT (https://sede.agenciatributaria.gob.es ).

Aquest formulari es podrà utilitzar per sol·licitar totes les devolucions corresponents al període 2019-2023, si bé per a 2023, en la majoria dels casos el càlcul ja apareixerà en Renda Web i l'ajustament s'aplicarà automàticament en la declaració. Per a aquells casos en els que l'AEAT no compti amb informació suficient, no podrà oferir el càlcul en les dades fiscals, però per sol·licitar l'ajustament serà suficient amb presentar el mateix formulari utilitzat per als anys anteriors.