12.1 iCalendar

O calendario do contribuínte  en formato iCalendar permite incorporar os vencementos ao calendario persoal que ofrece Google Calendar (espazo persoal e gratuíto que ofrece Google aos usuarios que dispón dunha  conta de correo electrónico do gmail). Non obstante, os ficheiros que seguen o estándar iCalendar poden integrarse coa maioría das aplicacións de calendario (por exemplo, Outlook, Yahoo, Mozilla Thunderbird, Zimbra, Apple ICal, etc.).

Os pasos para subscribirse ao iCalendar da Axencia Tributaria son os seguintes:

1. Facer clic na pestana calendario da conta do gmail persoal.

2. Facer clic nos desdobrables “Outros calendarios” e seleccionar “Engadir por URL”.

3. Localizar o enderezo URL do calendario que se queira incorporar ao calendario persoal e introducira no campo correspondente. Pódese incorporar no calendario personalizado algún ou todos os calendarios que se indican na seguinte ligazón: Ligazón a iCalendar

4. Unha vez engadido o URL do calendario ou calendarios que lle interesen, faga clic en “Engadir calendario ” e estes aparecerán no apartado “Outro calendarios” da columna esquerda do seu calendario persoal.

5. Incorporados os vencementos dos distintos modelos, é posible a súa configuración para que co prazo e a vía que se estime oportuna notifíquense previamente tales vencementos.

É posible descargar e instalar a aplicación Google Calendar en teléfonos e tablets PC. Cando a aplicación se abre, todos os eventos sincronizaranse co ordenador. Polo tanto, veranse os mesmos eventos na versión de Google Calendar para ordenador que na versión para móbiles.

Ligazón ao calendario do contribuínte