12.2 Cotexo de documentos electrónicos - Código Seguro de Verificación (CSV)

A Axencia Tributaria ofrece unha aplicación accesible tanto desde Internet como desde a App da AEAT, que permite cotexar documentos e así comprobar a autenticidade e integridade dun documento pertencente á xestión documental da Axencia Tributaria a través do código seguro de verificación-CSV-.

O documento administrativo emitido pola Axencia Tributaria leva impreso no pé da súa primeira folla o CSV pódese coñecer a autenticidade do devandito documento na web da Axencia Tributaria accedendo á opción “Cotexo de documentos mediante código seguro de verificación (CSV)” onde introduciranse os díxitos do CSV que aparece no pé da primeira páxina do documento enviado. No caso da App , ademais de poder introducir o CSV, é posible ler o código QR por medio da cámara do dispositivo.

Con carácter xeral non se esixe identificación, non obstante, en supostos especiais esixirase, ademais do CSV, a identificación cun certificado electrónico, con DNIE ou con Cl@ve.

Ao introducir o CSV, visualizarase o documento administrativo ao que está vinculado o devandito código, de xeito que se poderá comprobar a identidade entre o documento recibido e o que se encontra na sede electrónica da AEAT.

imaxe pantalla cotexo de documentos con CSV

Tamén poderá comprobar a autenticidade das Tarxetas de Identificación Fiscal con código electrónico. Dispondo do Código Electrónico fornecido na “Comunicación da Tarxeta Acreditativa do Número de Identificación Fiscal (NIF)”, pode verificarse a validez da devandita Tarxeta e, adicionalmente, acceder á súa visualización.

Ligazón a cotexo de documentos