12.3.1 Avisos de información

A Axencia Tributaria pon a disposición do contribuínte un servizo de avisos de información relevante.

Para recibir estes avisos cómpre subscribirse á aplicación de “Avisos a móbiles ou e-mail” accédese ao servizo de subscrición, con certificado electrónico ou DNIE, Cl@ve, ou número de referencia (Servizo RENØ). Solicitarase o medio para recibir os devanditos avisos, ben un número de teléfono móbil ou un enderezo de correo electrónico.

Ligazón a subscrición a avisos informativos da AEAT

Realizada a subscrición os avisos recibidos poderán ser de Renda; envío de recadro de Renda, pagamento da devolución de Renda, de Recadación; adiamentos / fraccionamentos compensacións, etc. Estes avisos non teñen a consideración de notificacións. En calquera caso, trátase dunha opción que, unha vez exercitada, pode ser dada de baixa en calquera momento.

A alta ou modificación neste servizo pode efectuarse nos modelos censuais-030, 036, 037-, na Sede electrónica da Axencia Tributaria, nas súas propias oficinas ou na App da Axencia Tributaria.

Na App, unha vez identificado, infórmase da alta neste servizo para recibir avisos persoais no mesmo dispositivo.

Así mesmo, na campaña de Renda, ao entrar en “Servizo de tramitación borrador / declaración (Renda WEB)”, entre os servizos dispoñibles móstrase a opción “Datos de contacto para recibir avisos da Axencia Tributaria ”que permite ao contribuínte a alta neste servizo.

Igualmente, ao entrar en Renda WEB, cando se confirman os datos persoais móstrase a seguinte mensaxe: “A AEAT pon a disposición dos contribuíntes a posibilidade de recibir nos seus teléfonos móbiles ou enderezos electrónicos, avisos e información xeral. Autoriza o uso do seu número móbil e / ou correo electrónico para esta finalidade?”

Por outra banda, cabe ter en conta que a Axencia Tributaria publica os titulares dos seus contidos en formato RSS. Desta forma, permite integrar na Web ou ver no propio cliente RSS as últimas noticias, actualizadas as 24h e con ligazóns directas ao seu contido completo. Pódese optar pola subscrición a todos as canles ou ben a contidos específicos: Novidades de aduanas, estatísticas, análise, notas de prensa, máis sobre a Axencia tributaria.

Ligazón a subscrición a RSS

De igual forma, desde a App, é posible subscribirse ás devanditas categorías ou canles para recibir os avisos de novidades da AEAT, seleccionando as que poidan ser de interese (estatísticas, notas de prensa, …).