13.1 APP - Axencia Tributaria

Aplicación gratuíta para dispositivos móbiles intelixentes-smartphones e tablets PC - con sistemas operativos iOS ou Android (dispoñible en castelán, catalán, galego, valenciano e inglés) que ofrece a posibilidade de efectuar xestións como a presentación da RENDA, consultar, aprazar e pagar débedas ou o cotexo de documentos con CSV, todo iso dunha forma sinxela e áxil. As devanditas xestións poderán ser accedido ben por referencia (con usuario identificado na App) e / ou por Cl@ve.

Cando se usa a aplicación solicítanse os seguintes permisos, en función das necesidades:

• Permiso de cámara : para o lector de QR que facilita a lectura do CSV que inclúe a documentación oficial enviada pola Axencia Tributaria.

• Permiso de acceso a arquivos multimedia : para acceder a documentación xerada durante a realización das xestións.

A través da App ofrécense diversas xestións de renda: consultar as declaracións presentadas, tramitar o borrador/declaración, consultar datos fiscais, solicitar cita.