13.2 APP - Cl@ve

Aplicación gratuíta para dispositivos móbiles intelixentes (smartphones e tablets PC) con sistemas operativos iOS ou Android. “Cl@ve” é un sistema de autenticación e sinatura electrónica non avanzada.

Pantalla APP Clave PIN 1Pantalla APP Clave PIN 2

Para poder usar a aplicación, se precisa o rexistro previo en Cl@ve. Se non se está rexistrado e inténtase activar a aplicación móbil cun NIF /NIE, a aplicación detectarao e mostrará a devandita web de rexistro.

Cl@ve é un sistema que permite ás persoas físicas identificarse ante a Administración mediante claves concertadas. Trátase dunha plataforma común para a identificación, autenticación e sinatura electrónica. Está baseado no uso dun código elixido polo usuario e un PIN comunicado a través da App ou por SMS.

Unha vez activado na App , poderase visualizar os PINes xerados como parte dos accesos a distintas xestións usando a devandita forma de autenticación. Polo tanto, pódese obter o PIN, fácil, axilmente e de maneira inmediata. A súa validez é limitada no tempo, o que fai que sexa máis seguro.

Cando se usa a aplicación, solicítase o permiso de acceso a arquivos multimedia para acceder a documentación xerada durante a realización das xestións.

Ligazón a folletos informativos de Cl@ve