Servizos de axuda Campaña Renda 2022

A Axencia Estatal de Administración Tributaria pon a disposición dos contribuíntes os seguintes servizos de axuda na Campaña de Renda 2022:

RENDA INFORMACIÓN. Teléfono 901 33 55 33 ou 91 554 87 70, de 9 a 19 horas de luns a venres. Para aclarar as dúbidas que a formalización da súa declaración de Renda poídalle propor.

CITA PREVIA PARA RENDA. A cita previa pode ter dúas finalidades:

• Atención presencial en oficinas: este servizo permite a obtención do lugar, día e hora para confeccionar a declaración do IRPF nas oficinas e pode solicitarse a través de:

Teléfono 901 22 33 44 ou 91 553 00 71. Para o horario podes consultar a páxina de Internet da Axencia Tributaria.

Internet no enderezo http://sede.agenciatributaria.gob.es

App “Axencia Tributaria ".

Atención: o prazo para concertar a cita previa para atención presencial será do 25 de maio ao 29 de xuño de 2023.

• Confección de declaracións por teléfono: Plan "chamámoslle" este servizo permite ao contribuínte solicitar o día e a hora en que desexe que a Axencia Tributaria póñase en contacto con el telefonicamente para confeccionar e presentar a súa declaración de Renda. Poderá concertar a súa cita por algunha das seguintes vías:

Teléfono 901 22 33 44 ou 91 553 00 71 – atención personalizada. Para o horario consulte a páxina de Internet da Axencia Tributaria.

Teléfono 901 12 12 24 ou 91 535 73 26 – automático –.

Internet no enderezo http://sede.agenciatributaria.gob.es

App “Axencia Tributaria ".

Atención: o prazo para concertar a cita previa para Plan "chamámoslle" será do 3 de maio ao 29 de xuño de 2023.

APP. APLICACIÓN MÓBIL "AXENCIA TRIBUTARIA" desde un dispositivo móbil e descargando gratuitamente a aplicación “Axencia Tributaria ”, dispoñible nos markets do google (Play Store) e Apple (App Store) para os sistemas operativos Android e iOS respectivamente, o contribuínte disporá dun acceso directo a diversos trámites e á aplicación Renda Web para xerar e presentar a súa declaración de Renda 2022.

RENDA WEB: http://sede.agenciatributaria.gob.es  no portal da Axencia Tributaria, accedendo a "Renda 2022" o contribuínte pode consultar información xeral, e, accedendo ao "Servizo de tramitación borrador / declaración (Renda Web)", poderá obter o seu borrador de declaración, modificar e / ou confirmar o mesmo así como cubrir e levar a cabo a presentación electrónica da autoliquidación.

Para acceder a este servizo necesítase certificado electrónico ou DNI electrónico, Cl@ve PIN ou o número de referencia que o contribuínte previamente terá que solicitar no Servizo RENØ ou ben obtero a través da aplicación móbil (app) da Axencia Tributaria.

As Comunidades Autónomas e Cidades con Estatuto de Autonomía, en exercicio da súa corresponsabilidade fiscal, colaboran coa Axencia Estatal de Administración Tributaria na Campaña de Renda 2022 na confección de declaracións, así como na modificación e confirmación de borradores de declaración.