Servizo de axuda Sociedades WEB

• O servizo de axuda Sociedades Web permite o acceso directo ao servidor da AEAT para tramitar e presentar a declaración do imposto, sen necesidade de ter que descargar un programa de axuda nun ordenador.

Deste modo, utilizando calquera dispositivo electrónico que permita a súa conexión con este servidor, pode procederse a cubrir a declaración do Imposto sobre Sociedades.Se non dispón de todos os datos para a presentación da declaración, Sociedades Web permítelle gardar as modificacións que realizase para que cando acceda posteriormente dende calquera dispositivo poida continuar cumprindo a declaración cos datos pendentes, modificar os devanditos datos ou, mesmo, cubrir unha nova declaración.

• Dende este formulario pode acceder á axuda específica de cada apartado da declaración pulsando sobre o botón «Axuda» que se encontra situado na barra de Herramientas da aplicación.O devandito botón abrirá o apartado correspondente da axuda no que se encontre situado.O botón «Apartados» permitiralle navegar pola declaración para acceder directamente ás casas que precise cumprir.

• Tamén pode realizar simulacións de posibles declaracións do Imposto sobre Sociedades mediante o servizo «Sociedades WEB Open (Simulador)». O seu acceso é autenticado, de forma que non se require certificado electrónico.

Os cálculos e probas realizados con este programa non lle permitirán presentar as declaracións de Sociedades efectuadas, xa que para iso é necesario utilizar Sociedades WEB.

• Por último, pode dispoñer dos datos fiscais para a cubrición da declaración do Imposto sobre Sociedades.

Estes datos fiscais terán carácter informativo e o seu obxectivo é asistir na correcta cumprimentación da autoliquidación do Imposto sobre Sociedades.