Saltar al contingut principal

Confiscats 478 quilos de cocaïna a l'aeroport de Barajas

Operació contra el narcotràfic

  • La droga va anar descoberta dins d'un contenidor en el celler d'un vol procedent de Bolívia

30 de maig de 2023.- L'Administració de Duanes i Impostos Especials de Madrid, pertanyent a la Delegació Especial de Madrid de l'Agència Tributària, ha dut a terme la intervenció en l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas de 478 quilos de cocaïna que es trobava en el celler d'un vol procedent de l'aeroport internacional de Santa Cruz de la Sierra, a Bolívia. 

La substancia, empaquetada en dotze bonys i transportada en un contenidor de celler, va anar descoberta el mes de febrer passat després de ser seleccionada l'expedició per al seu control mitjançant tècniques d'anàlisi de risc per part de funcionaris de la Unitat ENS, pertanyent a la Subdirecció General d'Operacions del Departament de Duanes i Impostos Especials. Esta unitat és l'encarregada de dur a terme l'anàlisi de riscos en matèria de seguretat i protecció que la Comissió Europea encomana als Estats membres.

Personats els funcionaris de la Unitat Local d'Anàlisi de Riscos de l'Administració de Duanes de Madrid en el punt de descàrrega de la mercaderia, van observar la presència dels dotze bonys que no havien sigut declarats en el moment d'embarque i eixida de l'aeronau en origen, contenint tots ells unes tauletes quadrangulars (‘maons ’) envoltades en plàstic film, en interior del qual es trobava una substancia que, després d'efectuar una prova analítica ‘in situ ’, va donar resultat positiu en cocaïna.

La citada intervenció és una de les majors dels últims anys a l'aeroport de Barajas. L'any 2022 van anar intervinguts un total de 1.200 quilos d'esta substancia en l'aeroport, mentre que l'any actual les intervencions durant els quatre primers mesos igualen els registres de l'any passat.

Després de l'obertura de diligencies policials i informada la Justícia d'esta troballa per presumpte delicte de contraban i contra la salut pública, continuen les investigacions per a l'aclariment dels fets i dels presumptes responsables.

Vigilància Duanera: Presentació de denuncies per contraban i delictes relacionats 

Telèfon gratuït 900351378.

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es