Saltar al contingut principal

Intervinguda una "narcollanxa" amb 3.600 quilos d'haixix en una operació antidroga en el riu Guadalquivir

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Policia Nacional

  • Detinguts tres dels tripulants de l'embarcació e confiscada una pistola i abundant munició

17 de novembre de 2022.- L'Agència Tributària i la Policia Nacional, en una operació conjunta, han capturat 3.600 quilos d'haixix que eren transportats en una embarcació semirígida quan es pretenien introduir a través del riu Guadalquivir, a l'alçada de la localitat sevillana de Puebla del Río, i han detingut a tres dels seus tripulants.

La investigació va començar a partir d'informacions rebudes per les unitats intervinents en les que es feia referència al possible trànsit d'embarcacions il·legals per les diferents parts del riu Guadalquivir, les quals, normalment, solen ser usades per a la partida d'haixix.

Tant els funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària com els agents de la comissaria de Policia Nacional de Dos Hermanas van decidir realitzar la investigació de manera conjunta, a fi de detectar i impedir este tipus d'activitats il·lícites en la zona descrita.

Dispositiu de control

L'operació es va iniciar quan els mitjans d'observació aèria de Vigilància Duanera van detectar una embarcació semirígida d'uns dotze metres d'eslora i tres motors forabord, que navegava sense llums pel riu Guadalquivir, pròxima a la localitat d'Isla Mayor. En aquell moment es va comprovar que, a brode d'esta embarcació portaven una gran quantitat de fardells del tipus dels que habitualment solen usar-se per al transporte d'haixix.

Davant tals circumstàncies es va establir un dispositiu de control en les riberes del riu mitjançant l'actuació d'una patrullera de Vigilància Duanera per a interceptar l'embarcació contrabandista.

Una vegada interceptada l'embarcació en la voreja del riu Guadalquivir a l'alçada del poble de Puebla del Río i comprovats els efectes transportats van anar detinguts tres dels ocupants, malgrat la seua intenció de fugir i malgrat la gran resistència que van oposar als agents de la Policia Nacional.

Efectuat un minuciós registre es van trobar un total de 101 fardells d'haixix, els quals van llançar un pes aproximat de 3.600 quilos. També es va intervindre una pistola de 9 mil·límetres amb el nombre de sèrie esborrat, llesta per a disparar, així com 374 cartutxos.

Tots els efectes intervinguts i les persones detingudes van anar llocs a disposició del Jutjat d'Instrucció núm. 2 de Coria del Riu, decretant-se per part de la titular d'este Jutjat l'ingrés a la presó dels tres detinguts.

L'operació ha sigut desenvolupada per funcionaris del Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària de les unitats de Sevilla i Cádiz i la comissaria de la Policia Nacional de Dos Hermanas.

Filmació de l'operatiu (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-07sVUeorIE