Modificació Tipus impositius Sistema DIVA pel Reial decret –llei 4/2024, de 26 de juny
Recordem la cessació de la vigència dels tipus impositius en l'impost sobre el valor afegit, introduïts per la publicació del Reial decret - llei 4/2024, de 26 de juny, pel qual es prorroguen determinades mesures per a afrontar les conseqüències econòmiques i socials derivades dels conflictes a Ucraïna i el Pròxim Orient i s'adopten mesures urgents en matèria fiscal, energètica i social.
-
A partir del 31 de desembre de 2024, deixa d'aplicar-se el tipus impositiu del 2 per 100 als següents aliments bàsics:
-
El pa comú, així com la massa de pa comú congelada i el pa comú congelat destinats exclusivament a l'elaboració del pa comú.
-
Les farines panificables.
-
Els següents tipus de llet produïda per qualsevol especie animal: natural, certificada, pasteuritzada, concentrada, desnatada, esterilitzada, UHT, evaporada i en pols.
-
Els formatges.
-
Els ous.
-
Les fruites, verdures, hortalisses, llegums, tubercles i cereals, que tinguen la condició de productes naturals d'acord amb el Codi Alimentari i les disposicions dictades per al seu desenvolupament.
-
-
A partir del 31 de desembre de 2024, deixa d'aplicar-se el tipus impositiu del 7,5 per 100 a olies de llavors i pastures alimentàries.
-
Reducció del tipus impositiu aplicable a l'olie d'oliva, que passa a tributar al 4 %:
Amb efectes des de l'1 de gener de 2025, l'article 2 del Reial decret-llei 4/2024 modifica l'article 91. Dos.1. 1r de la Llei 37/1992, de 28 de desembre, de l'impost sobre el valor afegit, per a incloure l'olie d'oliva entre els productes alimentaris bàsics que tributen al tipus reduït del 4%.