Model 100. Declaració de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques 2020

10.7.1. Per naixement o adopció de fills

Els contribuents podran deduir les següents quantitats per cada fill nascut o adoptat durant el període impositiu, sempre que generen el dret a l'aplicació del mínim per descendents establit en l'article 58 de la Llei de l'impost sobre la Renda de les Persones Físiques.

Quan dos o més contribuents tinguen dret a la deducció respecte dels mateixos descendents  el seu import es prorratejarà entre ells per parts iguals. Si algun d'ells no complira tots els requisits per a aplicar la deducció, el contribuent amb dret a la mateixa només podrà aplicar la part proporcional de la deducció que li corresponga.

1. 100 euros en el cas de partisc o adopció d'un només fill.

2. 500 euros en el cas de partisc o adopció de dos fills.

3. 900 euros en el cas de partisc o adopció de tres o més fills.

El que genera el dret a cadascuna d'estes deduccions és el nombre de fills en cada partisc, no el nombre de naixements durant l'exercici.

Requisits

• La suma de la base imposable general i la de l'estalvi no ha de superar la quantitat de 27.000 euros en tributació individual o  de 36.000 euros en tributació conjunta.

• Per a l'aplicació d'esta deducció es tindran en compte les normes per a l'aplicació del mínim per descendents. No obstant això, quan dos o més contribuents tinguen dret a l'aplicació d'esta deducció respecte dels mateixos descendents i algun d'ells no complisca el requisit anterior, l'import de la deducció per als altres contribuents quedarà reduït a la proporció que resulte de l'aplicació de les normes per al prorrateig del mínim per descendents.

Emplenament

La deducció serà calculada pel programa sobre la base de les dades que haja indicat en les finestres de "Dades personals i familiars".