Saltar al contingut principal
Model 100. Declaració de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques 2023

10.8.12. Deduccions. Import generat el 2020, 2021 i 2022 pendent d'aplicació

Si el 2020, 2021, i/o 2022 va tindre dret a alguna de les deduccions per família nombrosa, naixement o adopció de fills, parts o adopcions múltiples, atenció de fills menors, paternitat, despeses d'adopció i per quotes a la Seguretat Social d'empleats de la llar podrà aplicar-se en present exercici les quantitats que no va poder deduir en aquells exercicis per faltar de suficient quota íntegra autonòmica.

Si  en este exercici no s'haguera esgotat la totalitat de les deduccions pendents del 2020 es podrà sol·licitar l'abonament de la quantitat que reste per aplicar.

Emplenament

Haurà de consignar en les finestres que s'obrin la totalitat del saldo pendent d'aplicació de la suma de cadascuna de les citades deduccions, diferenciant-les per l'exercici del que procedixen.

Per a veure l'import generat en estos exercicis que està pendent d'aplicació pot consultar les caselles 0997, 0998 i 0999 de la declaració de l'exercici 2022.

En cas que en els anteriors exercicis s'haguera optat per la declaració conjunta, s'ha de tindre en compte si la deducció no aplicada va anar generada pel declarant o pel cònjuge consignant l'import generat pel primer. Si va anar generada pel cònjuge, no s'ha de consignar cap quantitat.