7.2.2 Desglosses de les deduccions per doble imposició interna RDLeg. 4/2004
Consideracions generals
Per als períodes impositius iniciats a partir d'1-1-2015, no es poden generar deducciones per a evitar la doble imposició interna, atès que la nova normativa de l'impost sobre societats establix un únic règim d'exempció per als dividends i plusvàlues derivades de participacions en el capital tant d'entitats residents en territori espanyol com a l'estranger.
No obstant això, durant els períodes impositius iniciats a partir d'1 de gener de 2015, podran aplicar-se estes deduccions generades en períodes impositius iniciats abans d'1-1-2015, pendents d'aplicar durant el primer període impositiu iniciat a partir d'aquella data.
Per tant, en este apartat de «Deduccions per doble imposició interna RDLeg. 4/2004» que es troba recollit en la pàgina 15 del model 200, s'haurà de consignar els imports d'estes deduccions que han pogut o puguen traslladar-se a períodes impositiu futurs.
Estructura d'este apartat
Columna «deducció pendent». Si es tracta d'una deducció generada en qualsevol dels períodes impositius anteriors al que és objecte de liquidació i iniciats el 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 o 2014, es consignarà en la respectiva clau d'esta columna el saldo de la corresponent deducció que estava pendent d'aplicació a l'inici del període impositiu que és objecte de liquidació, però tenint en compte que si més no este saldo ha de ser el relatiu al tipus de gravamen del període impositiu en què es va generar la deducció.
En la columna «tipus gravamen període generació» les claus corresponents seran objecte d'emplenament recollint el tipus de gravamen pel qual va tributar el contribuent declarant beneficiari de la deducció durant el període impositiu en què esta es va generar.
La columna «2018 deducció pendent» es recolliran els imports referits a les deduccions pendents d'exercicis anteriors.
En el cas en què el tipus de gravamen aplicable pel contribuent beneficiari de la deducción durant el període impositiu en què la mateixa es va generar, siga diferent del tipus de gravamen pel qual tribute durant el període impositiu objecte de liquidació, l'import que s'haurà de consignar en esta columna serà el resultant de multiplicar el de la clau corresponent de la columna «Deducció pendent» per la fracció «tipus de gravamen 2018 /tipus de gravamen període de generació».
A estos efectes, amb l'apartat 4 de la disposició transitòria vint-i-tresena de la LIS disposa que, l'import de les deduccions establides en aquella disposició transitòria i en els articles 30, 31.1 b) i 32.3 del RDLeg. 4/2004, es determinarà tenint en compte el tipus de gravamen vigent durant el període impositiu en què s'aplique.
Si ambdós tipus de gravamen són iguals, l'import consignat en la columna «Deducció pendent» serà igual al que es consigne en la clau corresponent de la columna «2018 deducció pendent».
La columna «a plicado en esta liquidació» té per objecte recollir la part (o la totalitat si escau) de l'import corresponent de la columna «2018 deducció pendent» que aplica en la liquidació del període impositiu objecte de declaració.
A estos efectes, segons el que disposa l'apartat 2 de la disposició addicional quinzena de la LIS, en períodes iniciats a partir d'1 de gener de 2016, per als contribuents import net del qual del volum de negoci siga com a mínim de 20 milions d'euros durant els 12 mesos anteriors a la data en què s'inicie el període impositiu, este import no podrà excedir el 50 per cent de la quota íntegra del contribuent.
La columna «pendent d'aplicació en períodes futurs »recollirà la part de deducció que per no haver sigut aplicada en la liquidació del període impositiu que es declara, queda pendent d'aplicació en períodes impositius futurs.