Model 200. Declaració de l'impost sobre societats 2019

4.3.3.2 Desglosse de bases negatives: Estructura de la pantalla de desglosse

En la columna "pendent d'aplicació a comence de període", es reflectirà l'import de les bases imposables negatives que estigueren pendents de compensar a comence del període impositiu, indicant l'any en el que es van haver generat.

En la columna "aplicat en esta liquidació", es reflectirà l'import de les bases imposables negatives que es compensen durant este període impositiu, segons l'any en el que es van haver generat.

En la columna "pendent d'aplicació en períodes futurs", el formulari d'emplenament reflectirà l'import de les bases imposables negatives que queden pendents de compensar en períodes futurs. No s'inclou l'import de la base imposable que, si escau, haja pogut generar-se durant el període impositiu objecte de declaració.

La fila «Compensació de base any 2019 (*)» només haurà de complimentar-se si l'entitat declarant té bases imposables negatives per un altre període impositiu iniciat també el 2019 però inferior a 12 mesos i previ al període impositiu que és objecte de declaració.

En el cas d'entitats període impositiu del qual no es corresponga amb l'any natural o que tinguen període impositiu partit, les bases imposables negatives de períodes anteriors pendents de compensació hauran d'incloure's com procedents de l'any en què l'exercici s'haja iniciat.