Saltar al contingut principal
Model 200. Declaració de l'impost sobre societats 2019

4.3.3.13 Rendes que no limiten la compensació de bases imposables. Clau 01509 Rendes corresponents a la reversió de deteriorament

La disposició transitòria setzena de la LIS en seu apartat 8 establix que la limitació a la compensació de bases imposables negatives establida en l'article 26.1 de la LIS, no resultarà d'aplicació en l'import de les rendes corresponents a la reversió de les pèrdues per deteriorament dels valors representatius de la participació en el capital o en els fons propis d'entitats generades en períodes impositius iniciats amb anterioritat a 1 de gener de 2013, sempre que les pèrdues per deteriorament deduïdes durant el període imposi­tivo en què es van generar les bases imposables negatives que es pretenen compensar hagueren representat, com a mínim, el 90 per cent de les despeses deduïbles d'este període. En cas que l'entitat tinguera bases imposables negatives generades en diversos períodes iniciats amb anterioritat a 1 de gener de 2013, este requisit podrà complir-se mitjançant el còmput agregat del conjunt de les despeses deduïbles d'estos períodes impositius.

Per tant, les entitats hauran de consignar en esta clau [01509] l'import corresponent a estes rendes en els termes establits en l'apartat anterior.

L'import que es consigne en esta clau [01509] es tindrà en compte per a determinar el im­porte de la clau [00547] que estarà afectat per l'aplicació de la corresponent limitació establida per a la compensació de bases imposables negatives.