Saltar al contingut principal
Model 200. Declaració de l'impost sobre societats 2019

7.2.4 Desglosses de les deduccions per doble imposició internacional RDLeg. 4/2004

Consideracions generals

En este apartat hauran de consignar-se les deduccions per a evitar la doble imposició internacional generades en els exercicis 2005 a 2014 i que han pogut o poden traslladar-se a períodes impositius futurs.

Estructura d'este apartat

Columna «deducció pendent». Si es tracta d'una deducció generada en qualsevol dels períodes impositius anteriors al que és objecte de liquidació i iniciats el 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 o 2014 del bloc «DI internacional exercicis anteriors», es consignarà en cada clau esta columna el saldo corresponent a la deducció que estava pendent d'aplicació a l'inici del període impositiu objecte de declaració.

No obstant això, si la deducció s'ha generat conforme al que estableix la lletra b) de l'apartat 1 de l'article 31 de la LIS, haurà de tindre's en compte que este saldo ha de ser el relatiu al tipus de gravamen del període impositiu en què es va generar.

La columna «tipus gravamen període generació» té per objecte recollir el tipus de gravamen pel qual va tributar el contribuent, beneficiari de la deducció, durant el període impositiu en què es va generar esta.

En la columna «tipus gravamen 2019» es recull el tipus de gravamen (El tipus de gravamen 2019 serà igual al quocient de la divisió: import de la casella [00562] / import de la casella [00552]) pel qual tributa el contribuent declarant durant el període impositiu iniciat dins de l'any objecte de declaració.

En la columna «2019 deducció pendent» es recolliran els imports referits a les deduccions pendents d'exercicis anteriors.

En el supòsit de deduccions generades conforme a l'article 31.1.b) de la LIS i el tipus de gravamen aplicable pel contribuent beneficiari de la deducció durant el període impositiu en què la mateixa es va generar siga diferent del tipus de gravamen pel qual tributa durant el període impositiu objecte de liquidació, l'import que haurà de consignar en esta columna serà el resultant de multiplicar el de la casella corresponent de la columna "Deducció pendent " per la fracció: tipus de gravamen 2019/tipus de gravamen període de generació.

Quant al tipus de gravamen a considerar, ha de tindre's en compte el que estableix el apar­tado 4 de la disposició transitòria vint-i-tresena de la LIS, segons el qual l'import de les deduccions establides en esta Disposició transitòria i en els articles 30, 31.1.b) i 32.3 del RDLeg. 4/2004 es determinarà tenint en compte el tipus de gravamen vigent durant el període impositiu en què esta s'aplique.

Si més no de generació de la deducció conforme a l'article 31.1.a) de la LIS, o en el cas d'haver-se generat conforme a l'article 31.1.b) de la LIS només quan el tipus de gravamen del període impositiu de generació siga igual al del període impositiu objecte de liquidació, l'import consignat en la columna «Deducció pendent» serà igual al que es consigne en la casella corresponent de la columna "2019 deducció pendent".

La columna «a plicado en esta liquidació» té per objecte recollir la part (o la totalitat si escau) de l'import corresponent de la columna «2019 deducció pendent» que s'aplica en la liquidació del període impositiu objecte de liquidació.

En esta columna s'haurà de tindre en compte que l'aplicació d'esta deducció té com a límit l'import de la quota íntegra que figura en la clau [00562] de la pàgina 14 del model 200.

A estos efectes, segons el que disposa l'apartat 2 de la disposició addicional quinzena de la LIS, en períodes iniciats a partir d'1 de gener de 2016, per als contribuents import net del qual del volum de negoci siga com a mínim de 20 milions d'euros durant els 12 mesos anteriors a la data en què s'inicie el període impositiu, este import no podrà excedir el 50 per cent de la quota íntegra del contribuent.

La columna «penqueixale d'aplicació períodes futurs» recollirà la part de la deducció corresponent de la columna “2019 deducció pendent” que no es va incloure en la casella corresponent de la seua columna següent, açò és, que, per no haver sigut aplicada en la liquidació del període impositiu que es declara, queda pendent d'aplicació en períodes impositius posteriors.