Saltar al contingut principal
Model 200. Declaració de l'impost sobre societats 2019

8.6.4 Activitats prioritàries de mecenatge per a l'exercici 2019

Segons el que disposa l'article 22 de la Llei 49/2002, la Llei de pressupostos generals de l'Estat podrà establir una relació d'activitats prioritàries de mecenatge en l'àmbit dels fins d'interés general citats en el número 1r de l'article 3 d'esta Llei, així com les entitats beneficiàries, d'acord amb el seu article 16.

A estos efectes, la disposició addicional segona. Un del RDL 27/2018, de 28 de desembre, pel qual s'adopten determinades mesures en matèria tributària i cadastral, establix que, durant l'any 2019, es consideraren activitats prioritàries de mecenatge les enumerades per a l'any 2018 en la disposició addicional setanta-unena de la Llei 6/2018, de pressupostos generals de l'Estat:

  1. Les dutes a terme per l'Institut Cervantes per a la promoció i difusió de la llengua espanyola i de la cultura mitjançant xàrcies telemàtiques, noves tecnologies i altres mitjans.

  2. Les dutes a terme per la Fundació Deporte Jove en col·laboració amb el Consell Su­perior de Deportes en el marc del projecte «Espanya Competix: en l'Empresa com en el Deporte» amb la finalitat de contribuir a l'impuls i projecció de les PIMES espanyoles en l'àmbit intern i internacional, la potenciació del deporte i la promoció del em­presario com motor de creixement associat als valors del deporte.

    Els donatius, donacions i aportacions a les activitats assenyalades en el paràgraf an­terior que, de conformitat amb l'apartat Dos d'esta disposició addicional, poden beneficiar-se de l'elevació en cinc punts percentuals dels percentatges i límits de les deduccions establides en els articles 19, 20 i 21 de la citada Llei 49/2002 tindran el límit de 50.000 euros anuals per a cada aportante.

  3. Les dutes a terme per la Biblioteca Nacional d'Espanya en compliment dels fins i funcions de caràcter cultural i d'investigació científica establits per la Llei 1/2015, de 24 de març, reguladora de la Biblioteca Nacional d'Espanya i pel RD 640/2016, de 9 de desembre, pel qual s'aprova l'Estatut de la Biblioteca Nacional d'Espanya.

  4. Les activitats de foment, promoció i difusió dels arts escèniques i musicals lle­vadas a cap per les Administracions públiques o amb el suport d'estes.

  5. Les dutes a terme pel Museu Nacional del Prado per a la consecució dels seus fins establits en la Llei 46/2003, de 25 de novembre, reguladora del Museu Nacional del Prado i en el RD 433/2004, de 12 de març, pel qual s'aprova l'Estatut del Museu Nacional del Prado.

  6. La conservació, restauració o rehabilitació dels béns del Patrimoni Històric Es­pañol que es relacionen en l'annex XIII d'esta Llei.

  7. Els projectes i actuacions de les Administracions públiques dedicades a la promoció de la Societat de la Informació i, en particular, aquells que tinguen per objecte la pres­tación dels servicis públics mitjançant els servicis informàtics i telemàtics a través d'Internet.

  8. Els programes de formació i promoció del voluntariat que hagen sigut objecte de sub­vención per part de les Administracions públiques.

  9. Els programes dirigits a l'eradicació de la violència de gènere que hagen sigut objecte de subvenció per part de les Administracions Públiques o es realitzen en col·laboració amb estes.

  10. La investigació, desenvolupament i innovació en les infraestructures que formen part del Mapa nacional d'Infraestructures Científiques i Tècniques Singulars (ICTS) aprovat el 7 d'octubre de 2014 pel Consell de Política Científica, Tecnològica i d'Innovació i que, a este efecte, es relacionen en l'annex XIV d'esta Llei.

  11. La investigació, el desenvolupament i la innovació orientats a resoldre els reptes de la socie­dad identificats en l'Estratègia Espanyola de Ciència i Tecnologia i d'Innovació per al període 2013-2020 i finançats o realitzats per les entitats que, a estos efectes, es reconeguen pel Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, a proposta del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat.

  12. El foment de la difusió, divulgació i comunicació de la cultura científica i de la innovació dutes a terme per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia.

  13. Les dutes a terme per l'Agència Estatal d'Investigació per al foment i finançament de les actuacions que deriven de les polítiques de R+D de l'Administració General de l'Estat.

  14. Les dutes a terme per l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desa­rrollo per a la lluita contra la pobresa i la consecució d'un desenvolupament humà sostenible als països en desenvolupament.

  15. Les dutes a terme per l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desa­rrollo per a la promoció i el desenvolupament de les relacions culturals i científiques amb uns altres països, així com per a la promoció de la cultura espanyola a l'exterior.

  16. Les activitats de promoció educativa a l'exterior recollides en el RD 1027/1993, de 25 de juny, pel qual es regula l'acció educativa a l'exterior.

  17. Les dutes a terme per la Fundació ONCE en el marc del Programa de Beques “Opor­tunidad al Talent”, així com les activitats culturals desenvolupades per esta entitat en el marc de la Biennal d'Art Contemporani, l'Espai Cultural “Canvi de Sentit” i l'Exposició itinerant “El Món Fluïx”.

  18. Les dutes a terme per la Fundació ONCE del gos guia en el marc del “Trenta Aniversari de la Fundació ONCE del Gos Guia”.

  19. Les activitats que es duguen a terme en aplicació del “Pacte Iberoamericà de Joventut”.

  20. Les dutes a terme pel Fons de Beques Soledad Cazorla per a Orfes de la violen­cia de gènere (Fundació Dones).