4.3.4. Límit de quota íntegra
La quota íntegra de l'impost sobre el patrimoni, conjuntament amb les quotes de l'IRPF, no podrà excedir, per als subjectes passius sotmesos a l'impost per obligació personal, del 60% de la suma de les bases imposables de l'IRPF.
A estos efectes:
-
No es tindrà en compte la part de la base imposable de l'estalvi derivada de guanys i pèrdues patrimonials que corresponga al saldo positiu de les obtingudes per les transmissions d'elements patrimonials adquirits o de millores realitzades en els mateixos amb més d'un any d'antelació a la data de transmissió, ni la part de les quotes íntegres de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques corresponents a esta part de la base imposable de l'estalvi.
Se sumarà a la base imposable de l'estalvi l'import dels dividends i participacions en beneficis als que es referix la lletra a) de l'apartat 6 de la disposició transitòria vint-i-dosena del text refós de la Llei de l'impost sobre Societats aprovat pel Reial decret legislatiu 4/2004, de 5 de març.
-
No es tindrà en compte la part de l'impost sobre el patrimoni que corresponga a elements patrimonials que, per la seua naturalesa o destí, no siguen susceptibles de produir els rendiments gravats per la Llei de l'impost sobre la Renda de les Persones Físiques.
-
En el cas que la suma d'ambdues quotes supere el límit anterior, es reduirà la quota de l'impost sobre el patrimoni fins assolir el límit indicat, sense que la reducció puga excedir el 80%.
Quan els membres d'una unitat familiar hagen optat per la tributació conjunta en l'IRPF, el límit de les quotes íntegres conjuntes d'este Impost i de la de l'impost sobre el patrimoni, es calcularà acumulant les quotes íntegres meritades per aquells en este últim tribut.
Si escau, la reducció que procedisca practicar es prorratejarà entre els subjectes passius en proporció a les seues respectives quotes íntegres en l'impost sobre el patrimoni.