Patrimoni 2023

4.3.9.7. Comunitat autònoma de Galícia

Sobre la quota íntegra de l'impost s'aplicarà una bonificació del 50% del seu import.

Esta deducció es reduirà en l'import a pagar que derive de l'aplicació de la normativa de l'impost temporal de solidaritat de les grans fortunes per al mateix exercici, sense que el resultat puga ser negatiu.
En cas que, com a conseqüència d'esta reducció, s'esgotara l'import d'esta bonificació, es reduiran en la quantia necessària les altres deduccions autonòmiques que resulten d'aplicació, sense que el resultat puga ser negatiu.

Emplenament

Import de la bonificació autonòmica (casella 50)

• Si no ha de presentar l'Impost Temporal de Solidaritat de les Grans Fortunes (ITSGF) el programa calcularà automàticament l'import de la bonificació.

• Si ha de presentar ITSGF:

Haurà d'introduir l'import de la casella 210 del ITSGF en la finestra de captura de dades que s'obri des de la casella 50. Per això estarà habilitat aviat el programa d'ajuda a la presentació d'este impost, encara que no estarà disponible per a la seua presentació fins l'1 de juliol del 2024.

Per a obtindre l'import de la casella 210 pot seguir els següents passos:

1. Complimente l'impost sobre el patrimoni (IP) sense introduir cap dada en la casella 50. El programa li calcularà inicialment una bonificació del 50% de la quota (casella 50) i una quota per ingressar (casella 55).

Estos imports hauran d'ajustar-se, posteriorment, en funció del resultat que obtinga en la casella 210 del ITSGF.

2. Complimente el ITSGF per a obtindre l'import de la casella 210. Per això haurà de consignar en la casella 205 la quota inicialment obtinguda en la casella 55 de la IP.

3. Una vegada obtingut l'import de la casella 210 del ITSGF haurà d'incorporar-ho en la casella 50 de la IP. Amb esta dada el programa calcularà l'import de la bonificació autonòmica que li corresponga.

Recorde que a l'hora de presentar el ITSGF haurà de consignar en la casella 205 la quota ja ingressada per la IP (casella 55).