Importació de béns de tercers països o tercers territoris
Pel que fa a les vendes a distancia de béns importats de tercers territoris o tercers països en el marc de la IOSS, la meritació té lloc i l' IVA és exigible en el moment de l'entrega (quan s'accepta el pagament).
Per tal d'evitar la doble imposició, la importació de béns declarats amb un número d'identificació vàlid a l'efecte de l'IVA de la IOSS està exempta d'IVA. Una declaració en duana (H1, H6, H7 o I1) amb un número d'identificació vàlid a l'efecte de l'IVA de la IOSS i el codi de règim addicional «F48» ha de considerar-se una «sol·licitud» d'exempció de l'IVA a la importació. La duana realitzarà les seues comprovacions per a determinar si es complixen les condicions per a l'exempció de l'IVA a la importació i, si és procedent, les condicions per a l'ús de la declaració en duana específica. De no complir-se una de les condicions, la declaració en duana haurà de rebutjar-se12 (per exemple, en cas que el número d'identificació a l'efecte de l'IVA de la IOSS no siga vàlid) o el declarant haurà de rectificar-la (p.e., en cas d'infravaloració amb un valor intrínsec que seguisca sense excedir 150 euros).
Exemple d'aplicació de l'article 143 bis de l'AD CAU :
Despatx de lliure pràctica en l'Estat membre A d'un envie declarat a través de la IOSS que conté dos samarretes encarregades per Internet amb un valor de 30 EUR cadascuna i destí del qual final és l'Estat membre B. En l'E.D. 13 16 000 000 es facilita un número d'identificació vàlid a l'efecte de l'IVA de la IOSS i, en l'E.D. 11 10 000 000, els codis de règim addicional C07 i F48. Els béns no estan subjectes a prohibicions o restriccions.
12 L'article 172 del CAU establix que només poden admetre's aquelles DA que complisquen les condicions establides en el capítol 2 del CAU. Estos requisits es referixen a la informació necessària per a l'aplicació de les disposicions relatives al règim duaner per al qual es declararen les mercaderies.