Saltar al contingut principal
Manual pràctic de Societats 2022.

Novetats campanya Societats 2022

A més de les novetats normatives, amb l'objectiu de què l'Agència Tributària dispose de major informació per a millorar tant el control com l'assistència als contribuents en la seua obligació d'autoliquidar l'impost sobre societats, s'han introduït  els següents quadres de desglosse en els models 200 i 220:

  • En el model 200, el quadre detall  «Socis de SICAV en règim especial de dissolució i liquidació (DT 41a LIS de la pàgina 2 bis on s'haurà de recollir  el NIF de les SICAV en les que el contribuent participa i que es dissolen, així com el NIF de les Instituciondes d'Inversió Col·lectiva on reinvertix, amb l'objectiu de poder realitzar avisos sobre el termini de compliment de la reinversió i poder assistir en l'emplenament del model, permetent  omplir caselles específiques  que han sigut creades per a l'aplicació del  que disposa la disposició transitòria quaranta-unena de la LIS, així com els tipus als que la SICAV pot tributar.

  • En el model 200, per als casos en els que el contribuent desenvolupe  activitats agrícoles i/o ramaderes, la incorporació en la pàgina 21 del quadre de  «Comunicació de l'import net del volum de negoci » d'informació relativa a estes  activitats. Esta informació és necessari incloure-la per a atendre les peticions d'informació que es puguen rebre en el marc de l'aplicació de les intervencions en forma de pagaments directes i l'establiment de requisits comuns en el marc del Pla Estratègic de la Política Agracia Comú. Per fer-ho, es fa necessari establir noves caselles en les que figuren, de forma específica, els ingressos agraris.

  • En els models 200 i 220, el quadre detall «Règim especial de vaixells i empreses navilieres a les Canarias: desglosse de la compensació de bases imposables negatives»,  amb informació sobre l'import de les bases imposables negatives que corresponen al règim especial d'entitats navilieres de les Canarias i les que corresponen a la resta d'activitats, de tal manera que permeta assistir al contribuent en l'aplicació de l'apartat 4 de l'article 76 de la Llei 19/1994, de 6 de juliol, amb l'objectiu de què les bases imposables negatives derivades de les activitats que generen el dret a l'aplicació del règim especial de vaixells i empreses navilieres a les Canarias, no puguen ser compensades amb bases imposables positives derivades de la resta de les activitats de l'entitat, ni de l'exercici en curs ni en els posteriors.

  • En els models 200 i 220, els quadres detall relatius a les deduccions per inversions i despeses realitzades per les autoritats portuàries (art. 38 bis LIS), per produccions cinematogràfiques estrangeres (art. 36.2 LIS) i per produccions cinematogràfiques estrangeres a les Canarias (art. 36.2 LIS i DA 14a Llei 19/1994), així com el desglosse de les deduccions pendents generades en anys anteriors per inversions en territoris de l'Àfrica Occidental i despeses de propaganda i publicitat (art. 27 bis Llei 19/1994) perquè el formulari «Societats web» puga calcular adequadament l'import de la quota líquida mínima d'acord amb  el que disposa el nou article 30 bis de la LIS.