Saltar al contingut principal
Novetats de IAE

Novetats publicades a l'INFORMA durant el mes d'abril

139445-TARIFES. COACHING

L'activitat de formador/consultor (coaching) es considera en les Tarifes de l'Impost com dos activitats diferenciades entre si, i en conseqüència haurà de donar-se d'alta en l'epígraf 933.9 Altres activitats d'ensenyament i en l'epígraf 849.9 Altres servicis independents n.c.o.p.

139449-TARIFES. JUTGES ÀRBITRES COL·LEGIATS

Si les actuacions realitzades pels àrbitres les presten com a professionals al marge del règim de dependència laboral, actuant directament i per compte propi, estan subjectes a  l'IAE  i haurien de donar-se d'alta, en el grup 048 de la secció tercera de les Tarifes que classifica als Àrbitres d'espectacles esportius.

139450-GESTIÓ CENSAL. AJUNTAMENT QUE PRESTA SERVICI MENJADOR EN ESCOLA

Si  un ajuntament  està exempt de  l'IAE  per les seues activitats econòmiques, la presentació de les declaracions censals d'alta, modificació o baixa (model 036) substituïx a la presentació de les declaracions específiques de l'impost sobre activitats econòmiques (model 840). L'exempció en l'IAE i la no obligació d'alta en la matrícula de l'impost no eximix, en cap cas, de l'obligació de presentar les corresponents declaracions censals generals.

139451-TARIFES. CESSIÓ DE CARTERA DE CLIENTS

L'activitat de cessió de cartera de clients està subjecta a  l'IAE  i s'ha de classificar en el Grup 859 de la secció primera de les Tarifes, Lloguer d'uns altres béns mobles n.c.o.p., sense personal permanent, corresponent a les activitats empresarials. 

139452-TARIFES. SERVICIS A PARTICULARS

La prestació de servicis a particulars que  no comporta l'organització dels mateixos, es classifica en el grup 899 de la secció segona, Altres professionals relacionats amb els servicis a què es referix esta divisió, si esta activitat es realitza com a professional. I en l'epígraf 979.9 de la secció primera, Altres servicis personals n.c.o.p., quan esta activitat es preste amb caràcter empresarial.

139453-QUOTES. COMERÇ A L'ENGRÒS EN RÈGIM DE FRANQUICIA

El subjecte passiu estarà obligat a formular tantes declaracions d'alta en la matrícula de l'IAE com locals dispose per qualsevol títol per a l'exercici de la seua activitat de comerç a l'engròs sempre que realitze ell les operacions. En aquells municipis en els que el subjecte passiu no dispose de local o establiment i, a més, no celebre operació alguna de venda dels seus productes, no estarà obligat a presentar cap declaració d'alta en la matrícula de l'Impost en tals municipis, encara que en ells seus col·laboradors embenen els seus productes.