Saltar al contingut principal
Novetats de IAE

Novetats publicades a l'INFORMA durant el mes de gener

140204-ELEMENTS TRIBUTARIS. VALOR CADASTRAL

La quota de  l'IAE  es calcula en funció dels elements tributaris existents en el moment de la meritació de l'impost. Si l'element tributari que determina la quota és el valor cadastral, com succeïx en l'epígraf 861.2 de la secció primera de les tarifes de l'IAE “Lloguer de locals industrials i d'altres NCOP”,  es tindrà en compte el corresponent a la superfície que es destine, en este moment, a l'activitat de lloguer, este o no llogat l'immoble. No es tindrà en compte el valor cadastral d'aquella superfície no afecta a esta activitat en el moment de la meritació.

140205-TARIFES. DUPLICAT DE CLAUS

Una persona donada d'alta en l'epígraf 653.3 de la secció primera de les tarifes de  l'IAE  “Comerç al detall d'articles de parament, ferreteria,  adorne,  regal o reclame (incloent bijuteria i xicotets electrodomèstics)” pot fer duplicat de claus sense necessitat de causar alta en un altre epígraf.

140206-TARIFES. DESBROSSE, MANTENIMENT I NETEJA DE FINQUES

Qui realitza l'activitat de desbrosse i neteja de finques rusticas per a tercers haurà de donar-se d'alta per esta activitat en el grup 912 de la secció primera de les Tarifes que classifica els “Servicis forestals i servicis relacionats amb la pesca i l'aqüicultura”.

140207-ELEMENTS TRIBUTARIS. PÀRQUINGS PÚBLICS ON S'APARQUEN VEHICLES EN LLOGUER

Una entitat que deposita els seus vehicles de lloguer sense conductor en aparcaments públics (pàrquings), entitats estes que presten el servici de guarda i custòdia dels vehicles,  no haurà d'incloure estes superfícies sobre les quals no té disponibilitat com a element tributària superfície per a determinar la quota tributària.

140208-TARIFES. ARRENDAMENT DE SEMIREMOLCS INDUSTRIALS SENSE MOTOR

L'arrendament i subarrendament de remolques i semiremolcs utilitzats en el sector del transporte és una activitat que no es troba especificada en les Tarifes de l'Impost, pel que, segons el que preveu la regla 8a de la Instrucció, procedirà la seua classificació en el grup o epígraf dedicat a les activitats no classificades en unes altres parts (n.c.o.p.) a les que per la seua naturalesa es pareguen i hauran de tributar per la quota corresponent al referit grup o epígraf de què es tracte. L'epígraf 855.9 classifica el “Lloguer d'uns altres mitjans de transport n.c.o.p”.

140209-TARIFES. AJUDANT PASTOR EN ALTA MUNTANYA

L'activitat d'ajudant de pastor en alta muntanya  està classificada  en el Grup 099 de la secció segona de les Tarifes de l'impost sobre activitats econòmiques “Altres professionals relacionats amb l'agricultura, ramaderia, caça,  silvicultura i pesca, n.c.o.p.”

109337-TARIFES. FESTES INFANTILS AMB BERENES

L'activitat de prestació de servicis d'oci infantil en centres d'oci està classificada en l'epígraf 981.2 de la secció primera de les Tarifes de l'IAE “Jardins de recree en els que l'entrada és per preu”. Si se servixen berenes, begudes,  etc. estarà obligat a matricular-se i tributar, a més per l'epígraf 674.5 de la secció primer “Servicis especials de restaurant, cafeteria i café-bar,  prestats en societats, cercles,  casinos,  clubs i establiments anàlegs”.