Saltar al contingut principal
Novetats de IAE

Novetats publicades a l'INFORMA durant el mes de gener

140233-TARIFES. SERVICIS A COMUNITATS PER A RETIRADA FEM

L'activitat que consistix en el repartiment, per part d' una empresa, de contenidors de fem a comunitats de veïns i empreses, en què depositen els seus residus, els quals són retirats pels servicis municipals, i una vegada buidats l'empresa procedix a seu recollida fins l'endemà que es procedirà d'igual forma, està classificada en el grup 859 “Lloguer d'uns altres béns mobles  n.c.o.p. (sense personal permanent)” de la secció primera de les Tarifes.

140234-TARIFES. MEDIACIÓ EN L'OBTENCIÓ DE PRÉSTECS

Una persona de la qual activitat consistix en intermediar en l'obtenció de préstecs per als seus clientes depenent de la veritable naturalesa i abast de les actuacions concretes que duga a terme haurà de donar-se d'alta en l'Epígraf 849.7 “Servicis de gestió administrativa”, o bé en l'Epígraf 831.9 “Altres servicis financers”, ambdós de la secció primera de les Tarifes.

140235-TARIFES. COMPRAVENDA DE BITCOIN A TRAVÉS DE WEB PRÒPIA

La compra-venda de criptomonedas a través del desenvolupament i explotació d'una aplicació web pròpia és una activitat que no es troba especificada en les Tarifes de l'Impost, per aplicació del procediment previst en la regla 8a de la Instrucció ha de classificar-se en l'epígraf 831.9 de la secció primer “Altres servicis financers n.c.o.p.”.

140237-TARIFES. HERBOLARI I DIETISTA

La venda, en  un local, de productes d'herbolari està classificada en l' epígraf 652.4 “Comerç al detall de plantes i herbes en herbolaris” de la secció primera de les Tarifes. L'exercici professional de dietista, sense vinculació laboral amb tercers, es classifica en el grup 839 de la secció segona de les Tarifes “Massatgistes, bromatòlegs, dietistes i auxiliares d'infermeria”.

140238-FET IMPOSABLE. PROFESSIONAL AMB DOMICILI FISCAL A L'ESTRANGER

Un ciutadà espanyol que prestarà servicis de consultoria per a una empresa espanyola i que  té establit el seu domicili fiscal a l'estranger, si des d'este domicili fiscal és des d'on realitzarà les prestacions de servicis, l'activitat de consultoria  no estaria subjecta a l'impost sobre activitats econòmiques, ja que la mateixa no s'exercix en territori nacional.