Saltar al contingut principal
Novetats de IAE

Novetats publicades a l'INFORMA durant el mes de febrer

133702-EXEMPCIONS. GRUP DE SOCIETATS

La remissió continguda en l'article 82.1.c) 3a als grups de societats en el sentit de l'article 42 del Codi de Comerç, ha d'interpretar-se de manera que només es comprenguen en tal concepte aquells grups d'entitats quan actuen com grups consolidats, açò és, quan hagen de, per obligació legal, formular els seus comptes anuals en règim de consolidació. En conseqüència, si les societats afectades no actuen com grup consolidat en els termes citats, ni consta que tinguen obligació de fer-ho, l'import net del seu volum de negoci haurà d'anar referit al volum dels de l'empresa afectada, no al conjunt d'entitats pertanyents a un grup.

141202-FET IMPOSABLE. EXPLOTACIÓ RAMADERA PER A AUTOCONSUM

L'activitat realitzada per al propi autoconsum del que l'exercix, no suposa activitat econòmica a l'efecte de l'IAE ja que, falta del requisit de produir o distribuir béns i servicis, requisit este indispensable perquè es done el supòsit de fet configurador del fet imposable del tribut.

141203-TARIFES. CENTRE PRESTA SERVICIS D'ATENCIÓ SANITARI I ALTRES

Les prestacions de servicis d'atenció sanitària per diplomats d'infermeria es classifiquen en l'Epígraf 942.9 “Altres servicis sanitaris sense internat, no classificats en este grup”. Els servicis relatius a l'educació oferits als menors, impartits per Tècnics d'Educació Infantil, es classifiquen en l'Epígraf 933.9 “Altres activitats d'ensenyament, com ara idiomes, costura, mecanografia, taquigrafia, preparació d'exàmens i oposicions i similars, n.c.o.p”. La prestació de servicis d'alimentació es classifiquen en l'Epígraf 674.5 “Servicis que es presten en societats, cercles, casinos, clubs i establiments anàlegs”.