Saltar al contingut principal
Novetats de IAE

Novetats publicades a l'INFORMA durant el mes de juliol

142772-TARIFES. SERVICI D'INTERMEDIACIÓ PER PORTAL IMMOBILIARI

L'activitat consistent en la prestació de servicis d'intermediació de productes immobiliaris mitjançant portal immobiliari per a publicitar estos productes immobiliaris per a la seua posterior venda o arrendament, quedaria classificada en el Grup 834 de la Secció primera de les Tarifes de l'IAE , Servicis relatius a la propietat immobiliària i a la propietat industrial. que comprén, segons seu nota adjunta a intermediaris en la compra, venda o arrendament de terrenys, així com en la compra, venda, construcció o arrendament d'immobles o parts d'immobles, no assumint riscos propis i operant per compte de tercers.

142775-GESTIÓ. CLASSES DE QUOTES

El règim de quotes es regula en les Regles 9a a la 13a disposant el següent: El pagament de les quotes mínimes municipals faculta en el que a l'Impost es referix per a l'exercici de les activitats corresponent en el terme municipal en el que aquell tinga lloc. El pagament de les quotes provincials faculta per a l'exercici de les activitats corresponents en l'àmbit territorial de la província de què es tracte, sense necessitat de satisfer quota mínima municipal alguna. El pagament de les quotes nacionals faculta per a l'exercici de les activitats corresponents en tot el territori nacional, sense necessitat de satisfer quota mínima municipal o provincial alguna. Així mateix s'establix que, quan l'activitat tinga assignada més d'una de les classes de quotes, el subjecte passiu podrà optar pel pagament de qualssevol d'elles, amb el marc de facultats assenyalat anteriorment.

142776-GESTIÓ. EXPLOTACIÓ I MANTENIMENT D'ATRAQUES

Si el titular de l'activitat disposa de naus, construccions, emmagatzemes, on exercix l'activitat s'entén que esta activitat s'exercix en establiment o local determinat, pel que a la quota s'afegiria el valor de l'element superfície de l'establiment o local. I si disposa d'un local, des d'on dirigisca, organitze i gestioneu l'exercici de la seua activitat, s'entén que esta activitat administrativa es realitza des de local indirectament afecte a l'activitat principal, cas en què també s'afegiria el valor de l'element superfície d'este local. En cas que el titular de l'activitat no dispose d'establiment, no hi haurà element tributari superfície imputable que haja d'afegir-se a la quota d'activitat.

142802-TARIFES. CENTRE TRACTAMENT VEHICLES I PUNT NETEGE

L'activitat de prestació dels servicis propis d'un centre autoritzat de tractament, consistents en operacions de tractament de vehicles al final de la seua vida útil, així com la reutilització, reciclat i valoració del vehicle o parts del mateix, hauran de classificar-se en l'Epígraf 921.6 de la Secció 1a, Servicis de protecció i condicionament ambiental: contra sorolls, vibracions, contaminació, etc. Este Epígraf faculta per a realitzar l'activitat consistent en la gestió de residus en un Punt netege, (Centre d'Agrupament Temporal).

142803-TARIFES. SALÓ JOCS I RECEPCIÓ D'APOSTES ESPORTIVES

Pel saló de jocs estaria classificat en l'Epígraf 969.6 de la Secció 1a, Salons recreatius i de joc. Per la recepció d'apostes esportives ha de causar alta en dos Epígrafs diferents segons es donen les circumstàncies següents: 1a) Que l'empresa titular del saló de jocs tinga terminals d'expedició a través dels quals actua com empresa autoritzada per a la recepció d'apostes esportives, cas en què haurà d'incrementar la quota de la seua activitat principal amb el 10 per 100 de la quota del Grup 873, Secció 2a, Expenedors no oficials apostes. 2n) Que l'empresa titular del saló de jocs tinga instal·lades màquines auxiliares per a la recepció d'apostes esportives. En este cas haurà de donar-se d'alta en l'Epígraf 969.7 de la Secció 1a de les Tarifes, Altres màquines automàtiques.