Saltar al contingut principal

Trobada tributària del Consell General del Poder Judicial i l'Agència Tributària

El Consell General del Poder Judicial i l'Agència Tributària mantenen una estretix relació en matèria de formació, investigació i publicacions. En el marc d'esta col·laboració, durant els dies 30 i 31 de març i 1 d'abril ha tingut lloc una trobada tributària a la ciutat de Salamanca.

Les ponències van tractar assumptes tributaris d'actualitat; així, per exemple, les tècniques de comprovació, les facultats de comprovació i els drets fonamentals; els drets i opcions en matèria tributària o els límits de la retroacció d'actuacions derivats de les execucions de resolucions economicoadministratives i sentencies de l'orde contenciós-administratiu.

També es van dedicar ponències al procediment enfront de responsables i successors; a l'aportació ‘tardana’ de proves per part del contribuent; les perspectives de futur de la potestat sancionadora administrativa en l'àmbit tributari o les garanties del contribuent en l'àmbit de la protecció de dades, el big data i l'ús d'algoritmes.

En les ponències van participar especialistes de reconegut prestigi de la judicatura, de la fiscalia, de l'advocacia de l'Estat, de l'Administració tributària o de l'àmbit acadèmic.